Bussluis in werking op 2 januari

27/12/2012

De gemeente gaat per 2 januari 2013 de bussluis in de Donaulaan ter hoogte van de Vuurtorengracht in werking te stellen. Hierdoor kan vanuit de zuidelijke richting geen autoverkeer meer plaatsvinden richting de Melkwegbrug en het laatste deel van de Donaulaan en de Wolgalaan richting de Neckerstraat. De bewoners die als gevolg hiervan een andere route moeten gebruiken, worden daarover benaderd. Ook zullen metingen plaatsvinden betreffende de parkeerdruk in de Donaulaan. Dit gebeurt zowel voor als na het in werking stellen van de bussluis.

Bewoners die in de buurt van de bussluis wonen zijn blij met deze actie. De snelheid is regelmatig aan de (te) hoge kant op deze weg. Het zal even wennen zijn om een alternatieve route te vinden…..

De redactie is benieuwd naar reacties van bewoners. Laat het ons weten via info@weidevenner.nl

 

4 comments

 1. Van welk jaar? Het jaar 2013 kan al niet meer, want de bussluis is vandaag, 3 januari 2013 om 13:30 uur, nog steeds open. Ook geen beweging van mensen die de bussluis in werking proberen te zetten. Opnieuw wordt Europa voor de gek gehouden door de Gemeente Purmerend.

 2. Peter Beumer schreef:

  Beste mevr. Van Rijn

  Door een technisch mankement is de bussluis vanmiddag, 7 januari, pas in werking gesteld. Op 3 januari bleek de installatie niet te werken door een defecte chip. Vanmiddag is de firma Erdi erin geslaagd het mankement te verhelpen.

  Peter Beumer

  Gemeente Purmerend

  1. Geachte heer Beumer,

   Gisteren, maandag 7 januari 2013, was ik verheugd dat na uitstel uiteindelijk de bussluis in werking werd genomen. Wat schets mijn verbazing? Op dinsdag 8 januari 2013 stond de bussluis opnieuw buiten werking. Reden? Onbekend en er ontstaan gevaarlijke situaties. Automobilisten welke keren en automobilisten die het voet-fietspad nemen.

   Ik denk dat het nog er nog een vervolg moet komen.

 3. Gezina schreef:

  Sluipverkeer heeft al andere route gevonden:

  Zag net op NHD.nl het volgende:

  PURMEREND – Als fietser strak tegen de reling belanden omdat een auto je over de Melkwegbrug in Purmerend tegemoet komt. ,,Niet te geloven’’, vindt wethouder Hans Krieger nu klachten over dit soort voorvallen bij de gemeente binnenkomen. ,,Hoe gek kan je zijn?’’

  De Melkwegbrug vormt de verbinding tussen Weidevenne en de binnenstad over het Noordhollands Kanaal. Voor fietsers en voetgangers, wel te verstaan. Maar er zijn automobilisten die de brug als sluiproute hebben ontdekt en er op klaarlichte dag overheen rijden. Met fietsers en voetgangers die zich rot schrikken als gevolg.

  Krieger zegt dat de paaltjes die het voor automobilisten fysiek onmogelijk maken over de brug te rijden, snel worden teruggeplaatst. ,,Ze zijn in verband met het strooiseizoen verwijderd. Tegen vastvriezen. Het geeft ook een logistiek gedoe om ze bij elke strooironde te verwijderen en terug te plaatsen.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *