Cameratoezicht en beveiliging fietstunneltje station Weidevenne

22/11/2023

De afgelopen jaren is er bij het fietstunneltje bij station Weidevenne veel overlast geweest van jeugd met vuurwerk. Het tunneltje versterkt het geluid van de knal, en daardoor de geluidsoverlast, nog meer. Ook werd er vuurwerk gegooid naar fietsers. Deze overlast begint momenteel op die locatie weer toe te nemen. Daarom heeft burgemeester Van Selm besloten tot het plaatsen van camera’s en de inzet van een beveiligingsbedrijf die handhaving en politie gaat ondersteunen op deze locatie bij het station Weidevenne.
 
Veiligheid en leefbaarheid
Burgemeester Ellen van Selm: “Deze overlast heeft impact op het gevoel van veiligheid en de leefbaarheid in de wijk. Daarom heb ik besloten dat er tot en met 5 januari 2024 cameratoezicht ingesteld wordt in de buurt. Daarnaast surveilleren de politie en handhaving vaker in de omgeving. Ook gaan we in de maand december en de eerste week van januari gebruik maken van een beveiligingsbedrijf dat handhaving en politie gaat ondersteunen.”

Privacy
Er worden twee camera’s bij de fietstunnel geplaatst die zien wat er gebeurt voor het jongerencentrum en het fietstunneltje. Daarnaast nog één aan de andere kant van het tunneltje. De camera’s nemen niet op wat er in de woningen in de omgeving gebeurt.

Overlast
Toch nog overlast? Meldt dit bij de gemeente via 0299 – 452 452 of via de knop ‘Melding maken’ op purmerend.nl/bewonersmelding. Voor spoedeisende situaties kunt u bellen met de politie via 112. Voor minder spoedeisende politiezaken kiest u 0900-8844. Ook kunt u anoniem een melding maken via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Burgemeester Ellen van Selm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

1 comments

  1. M Vellinga schreef:

    Waar blijft dit dan bij station Purmerend heel erg veel ellende geweest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner