Celloconcert aan de Overweersepolderdijk

17/09/2022

Zondag 18 september treedt een cello trio op in de kapel van Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk in Purmerend. Het optreden is om 15:00 uur en bijvoldoende belangstelling ook nog om 17.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de kapel en via mail. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk. U bent van harte welkom dit bijzondere concert in de kapel met maximaal 24 zitplaatsen bij te wonen. Voorafgaand aan het concert gratis koffie of thee.

Drie cellospelers die elkaar kennen sinds hun studietijd aan het Sweelinck Conservatorium, waar zij studeerden bij Anner Bijlsma. Zij vormen incidenteel een trio. Martine Belder, Mieke van Loon en Ineke van der Schaaf spelen zo af en toe voor hun plezier cellotrio en als het zo uitkomt laten ze het resultaat graag horen aan publiek. Hun repertoire bestaat uit bewerkingen en origineel voor cellotrio geschreven composities van onder andere Beethoven, Milde en Tombelle.

Cellisten
Martine Belder studeerde cello en blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij respectievelijk Anner Bijlsma en Berber Sierksma. Na haar eindexamen volgde ze nog enkele jaren lessen (cello) bij Tibor de Machula.

Mieke van Loon studeerde aan het Amsterdamse Conservatorium bij Anner Bijlsma. Na haar studie volgde zij lessen en masterclasses in het buitenland. Zij speelde in veel kamermuziek ensembles. Ze geeft ook al vele jaren les en bespeelt de barokcello, de moderne cello en de viola da gamba.

van der Schaaf is opgegroeid in Abcoude en vormde samen met Martine en Mieke een gelegenheidstrio met de naam Het Geintrio.

Toegang
Kaarten voor dit bijzondere optreden in een intieme kapel kosten € 9,50 incl. koffie of thee vóór aanvang van het optreden. Deze kunnen gekocht worden in de kapel van de begraafplaats tijdens de openingsuren op vrijdag t/m zondag van 13:00 – 17:00 uur en zijn ook te bestellen via info@keeskasbergen.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *