Chocoladeletters voor Isabel

25/11/2018

De verlanglijstjes die zijn ingestuurd om mee te dingen naar de lekkere prijs van je naam in chocoladeletters zijn door de redactie doorgestuurd naar Sinterklaas. Al snel kwam er een mail van het hoofdkwartier van de Sint in Spanje dat de goedheiligman al met de stoomboot onderweg naar Purmerend was en hij de lijstjes niet meer kon lezen. Gelukkig wist de computerpiet de lijstjes door te mailen naar de stoomboot, zodat Sinterklaas toch nog rustig alle wensen kon bekijken.

Er waren hele leuke wensen bij, maar ook hele dure waar de Sint nog eens goed over moet nadenken. Na alles te hebben doorgelezen en uitgebreid overleg met de cadeautjespiet en de schrijfpiet vond Sinterklaas de wens van lsabel het mooist. Zij had bovenaan haar verlanglijstje geschreven dat ze heel graag zou willen dat haar broertje dit jaar Sinterklaas bij haar thuis kan vieren. Sinterklaas gaf de speurpiet meteen opdracht om alles haarfijn uit te zoeken, maar al snel bleek dat zelfs de Sint deze wens niet kan uitvoeren. Gelukkig had hij ook goed nieuws, want de kerstdagen kunnen ze wel samen doorbrengen.

In de bakfiets
Het verlanglijstje was tijdens de reis van Spanje naar Purmerend goed opgeborgen in de kluis van de stoomboot, maar bij aankomst bij de Sluisbrug  was er toch even paniek. Toen Sinterklaas vlak voor het aanmeren aan de Kanaalkade de opbergpiet om het verlanglijstje vroeg, bleek het niet meer in de kluis te liggen. Sinterklaas kon echter niet wachten, want op de kade en de Koemarkt stonden al duizenden kindertjes te zingen. Terwijl de Sint werd verwelkomt door de burgemeester, begon de cadeautjespiet vlaggetjes uit te delen vanuit zijn bakfiets en jawel… daar lag het verlanglijstje samen met de chocoladeletters in de bakfiets.

Om op te eten
Gelukkig was de redactie van de weidevenner.nl ook aanwezig op de Koemarkt en de cadeautjespiet vroeg of zij de chocoladeletters bij Isabel wilden afgeven. Natuurlijk wilden ze dat en een paar dagen later werd Isabel blij verrast met haar volledige naam in chocoladeletters. Isabel zit al in groep 2 van OBS De Nieuwe Wereld en kan zelf haar voornaam schrijven. De achternaam vindt ze nog wat lastig, maar uiteindelijke zijn de letters niet om mee te schrijven, maar om lekker op te eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *