Cliënten Abel Tasmanplein collecteren voor Oranje Fonds

18/05/2016

Oranje FondsHet activiteitencentrum Abel Tasmanplein collecteert van 17 tot en met 20 mei samen met het Oranje Fonds in onze wijk. De cliënten doen dit samen met de activiteitenbegeleiders. Ze hebben goed geoefend wat ze aan de deur kunnen zeggen. Het activiteitencentrum en het Oranje Fonds hopen op gulle gevers en voor de deelnemers op een positieve ervaring.

Van het bedrag dat het activiteitencentrum ophaalt, krijgt zij zelf de helft. Daarmee gaan de begeleiders een feestelijke activiteit organiseren voor en met de cliënten. Ook wordt van de opbrengst voor de kantine een kast aangeschaft. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Purmerend. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Oranje Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NL Doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *