Coach4you zoekt vrijwilligers die brugklassers willen coachen

06/03/2022

Coach4you is een landelijk project van vrijwilligers, onderdeel van Gilde Nederland en inmiddels op 23 plaatsen in Nederland, waaronder Purmerend, actief. De organisatie begeleidt leerlingen met de overgang van groep 8 naar de brugklas van het voortgezet onderwijs. Voor het nieuwe schooljaar worden enthousiaste coaches gezocht. Deze coaches zijn gedreven vrijwilligers en opgeleid door Coach4you. Een kernteam  begeleidt de coaches, onderhoudt contacten met basisscholen en koppelt een coach  aan een kind.  

Coach4you is bedoeld voor leerlingen die, om wat voor reden ook, een extra steuntje in de rug nodig hebben bij de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Hier kunnen uiteenlopende redenen voor zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de ouders niet de ondersteuning kunnen geven die ze zouden willen; de leerling heeft moeite met plannen en organiseren van het huiswerk; de  leerling is te weinig weerbaar of erg stil, bang of onzeker. De coaches van Coach4you brengen gedurende het brugklasjaar wekelijks 1 tot 1,5 uur door met de brugklasser. In principe vindt de coaching altijd plaats bij het kind thuis, één op één, maar wel altijd in aanwezigheid van één van de ouders. 

Weidevenner.nl 16-01-2021Vrijwilligerswerk komt soms op je pad, maar vaak is het iets wat altijd al in je heeft gezeten. Andrea Voorwerk woont in Weidevenne en is van nature gek op kinderen. Haar twee dochters beleefden de lagere en middelbare school als een leuke periode, maar door Coach4You ontdekte Andrea dat dit helaas niet geldt voor alle kinderen. Voor sommigen is de overgang van de ‘veilige’ lagere school naar de middelbare school een grote stap en soms zelfs te groot. Andera: “Ik vind het fijn als ik iemand kan helpen en advies geven. Dat zit gewoon in mij en volgens vrienden heb ik daar gevoel voor. Omdat ik hiermee aan de slag wilde heb ik het deelcertificaat coaching van de opleiding psychologie gehaald. Later zag ik een advertentie voor coaches van Coach4You en na een kennismakingsgesprek was ik enthousiast en ben de training gaan volgen.’

Voor meer informatie zie https://www.coach4you.org 

Ben u geïnteresseerd in deze dankbare vrijwilligersfunctie of heeft u vragen, neem  dan contact op met Marjan Hendriks (coördinator) via marjan.coach4you@gmail.com of 0624511652.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *