Collecteren, maar dan anders

07/09/2022

Het KWF is deze week gestart met collecteren. Deze keer niet met de bekende rammelende collectebus maar met een collectebord, waarop een QR code staat. Bewoners kunnen deze code laten lezen met hun mobiele telefoon, waarna via iDEAL het geschonken bedrag wordt overgemaakt. Standaard staat dit bedrag op 5 euro, maar dit kan zelf gewijzigd worden. Het collectebord is wel zo veilig voor de collectant, die op deze manier niet meer met een bus met geld over straat hoeft te lopen.

‘Voor de bewoners is het wel nog even wennen’ vertelt Fiona die met haar kinderen Ezra en Sera langs de deuren in de Fonteinenbuurt loopt. “Mijn moeder is vijf jaar geleden op 29 mei aan kanker overleden. Dit jaar heb ik op die dag de halve marathon voor haar gelopen en daarmee 1500 euro opgehaald voor het KWF Kankerbestrijding. Maar ik wil meer doen, vandaar dat ik nu ook nog met deze collecte geld wil ophalen. Hopelijk kan het KWF met dit geld nog meer onderzoek doen naar kanker. ” 

Doel KWF
KWF wil dat in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan kanker. Ze financieren op drie thema`s: meer onderzoek naar kanker, minder kanker door middel van preventie en een betere kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Van iedere euro die KWF ontvangt, gaat 84 cent naar kankerbestrijding. 16 cent is nodig voor het beheer, besteden van geld, het ondersteunen van acties en salarissen van personeel. 

De collecte loopt nog tot 10 september. Het is collecteren duurt nu wel langer dan normaal, want bij iedere bewoner moet Fiona uitleggen hoe zo’n collectebord werkt, maar dat heeft ze er graag voor over. “Op deze manier voel ik mij weer dichtbij mijn moeder.”

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *