Columbuzz verzamelpunt voor project “Plastic Madonna”

09/01/2016

Jongeren Columbuzz overhandigen flessen-verzameling aan Dirk Groot

Tot aan de Kerstvakantie heeft in Columbuzz een grote bak gestaan waar jongeren zes weken lang hun eigen of op straat gevonden plastic flesjes in kwijt konden. Deze enorme verzameling is opgehaald door Dirk Groot, ook wel de `Zwerfinator` genoemd. Hij is werkzaam bij stichting KLEAN, een organisatie die zich bezighoudt met het wereldwijde zwerfafvalprobleem.

Kleine moeite, groot gebaar

Voor het project “Plastic Madonna” zijn 100.000 flesjes nodig. Deze zijn in het hele land ingezameld. Door zoveel mogelijk mensen één flesje te laten oprapen en inleveren wil deze organisatie laten zien dat als veel mensen iets heel kleins doen, er grote dingen kunnen worden bereikt.

Plastic Madonna van 12 meter

Met de ingezamelde flesjes wordt uiteindelijk een 12 meter lang beeld gemaakt van een moeder die haar kind borstvoeding geeft: Plastic Madonna. Het beeld draagt de boodschap uit dat plastic zwerfafval uiteindelijk in ons eigen voedsel terecht komt. Het beeld is vanaf 8 juni 2016 te zien op het strand van Scheveningen. Meer informatie is te vinden op www.plasticmadonna.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *