De bijl in bomen Julianastraat

17/02/2021

Eerder werd het kappen van bomen vanwege herinrichting van de Julianastraat uitgesteld. Bewoners hadden de gemeente gevraagd de bestaande bomen zo laat mogelijk te kappen, omdat er geen dieren verstoort mogen worden tijdens het broedseizoen. Er werd gekozen om net voor het broedseizoen te kappen, maar vanwege de weersomstandigheden moest er worden uitgesteld, Nu gaat de bijl (zaag) er echt in. Allure Boomverzorging start met het kappen van de bomen op maandag 22 februari.

De werkzaamheden duren drie dagen. De bomen worden geheel verwijderd, inclusief wortels. De wortelgaten worden tijdelijk dichtgestraat. Om schade aan auto’s te voorkomen wordt gevraagd niet te parkeren waar dat door middel van borden wordt aangegeven. Zodra een boom gekapt is, wordt de parkeerplek weer vrijgegeven. Bewoners kunnen wel op eigen erf parkeren, maar moeten rekening houden met eventueel even wachten met in- en uitrijden.  

Overlast
De aannemer werkt met een hydraulische kraan en een snippermachine. Dit kan overlast vooroorzaken. De straat blijft bereikbaar. De werktijden zijn van 07.00 uur tot 16.00 uur. GMB Rioleringstechnieken probeert in de week van 15 februari te starten met het repareren van de bestaande vuilwaterriolering. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Enkele dagen voordat zij starten, krijgen bewoners hierover bericht. Zij werken niet in de straat tijdens de kapwerkzaamheden.

Voor vragen kunt u mailen naar Paula de Groot, omgevingsmanager, via  omgevingsmanagement@purmerend.nl of bellen (0299) 452 452.

Eerder op weidevenner.nl:

‘Al in 2013 kreeg de gemeente veel meldingen van onder andere te hard rijden in de Julianastraat. De daarop volgende jaren is uitgebreid onderzoek gedaan en een intensief participatieproject ontstaan. Bewoners konden meepraten en uiteindelijk is het resultaat het uitgaanspunt geworden van de reconstructieDe aanpassingen dragen bij aan meer verkeersveiligheid, uitbreiding van het aantal parkeerplekken en meer overzicht bij het kruispunt met de Dahliastraat. Ook kan de afvalinzameling worden aangepast naar ondergronds.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *