De Hazepolder maakt zich op voor 25ste rommelmarkt

20/08/2023

Er heerst weer een geheimzinnige sfeer in de Hazepolder. Op zolders brandt tot diep in de nacht licht en bewoners lopen te zeulen met allerhande meubelen en gebruiksvoorwerpen die worden opgeslagen in schuren en onder zeildoeken in de tuin. Kasten en zolders worden weer leeggehaald en koffie, bier, fris en etenswaren worden ingeslagen. De horecavrijwilligers van de buurtvereniging zijn al gespot met het thuis oefenen in onder andere het bakken van tosti’s, kroketten en kaassoufflés.

Buitenstaanders maken zich ietwat zorgen over alle geheimzinnigheid, maar er is gelukkig niets ernstigs aan de hand, want alles heeft te maken met de komende jubileum rommelmarkt. Zondag 27 augustus is de Hazepolder weer omgetoverd tot de grootste, gezelligste en leukste rommelmarkt van Purmerend en verre omstreken. In vijf aaneensluitende straten, waardoor makkelijk een rondje kan worden gelopen, zijn meer dan tweehonderdvijftig verkooppunten. Er is voor iedereen wel wat te vinden, en over de prijs kan/moet onderhandeld worden. Vrijwel nergens anders wordt zoveel voor zo weinig aangeboden. Sommige verkopers spreken zelfs van bijna weggeven.

Leeg huis
Anonieme bronnen melden dat verleden jaar, na de coronaperiode, geweldige successen zijn behaald door kopers en verkopers. Zo wordt gefluisterd dat ‘een oude bijbel met klein verroest slotje, verkocht voor twee euro (vraagprijs vijf euro), later op meer dan tweeduizend euro is getaxeerd’. Ook andere, na stevig afdingen en voor weinig geld verkochte spullen, brachten volgens dezelfde anonieme bronnen bij doorverkoop een fortuin op. Over verkopers gaan onbevestigde geruchten, zoals een familie die de complete antieke inboedel van oma en opa voor de deur verkocht en na de markt spoorslags vertrok voor een zonnige vakantie op een tropisch eiland. Oma en opa bleven met een vrijwel leeg huis achter in de Hazepolder.

VIP gebouw
Naast de enorme uitstalling van handelswaar kunnen bezoekers ook terecht in het VIP gebouw (Voedsel, Informatie en Plassen) aan de Abraham Kuyperstraat. Dit is tijdens de markt het episch centrum van het hele gebeuren. De markt staat verder in de Hugo de Grootstraat, Schaepmanstraat, Thorbeckekade en op het Troelstraplein.

Gratis parkeren
De markt wordt dit jaar voor de 25ste keer georganiseerd en vrijwilligers hebben alles weer tot in de puntjes voorbereid. Zaterdagmiddag, als alle geparkeerde auto’s zijn vertrokken, worden de kramen opgezet en de wijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Bezoekers kunnen zondag gratis parkeren in de binnenstad en tegen betaling bij de firma Jonk.

Er zijn nog enkele kramen beschikbaar! Wilt u ook uw spulletjes verkopen op deze gezellige markt, neem dan contact op via https://rommelmarkthazepolder.nl/ of mail naar contact@rommelmarkthazepolder.nl.

Tip van de organisatie: Kom lopend of op de fiets, neem grote tassen en hulpdragers mee en geniet van deze leuke en bijzondere rommelmarkt op zondag 27 augustus in de Hazepolder.         

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *