De jeugd heeft de toekomst

26/03/2015

Syndey3Wie regelmatig op de facebook pagina Wij Weidevenners kijkt, heeft hem vast wel eens voorbij zien komen: Sydney, met berichtjes over kerstbomen, vuurwerk en andere dingen. Sydney is 13 jaar, zit op de middelbare school en is erg betrokken bij de wijk waar hij is geboren. 
Sydney is bij Wij Weidevenners gekomen, toen hij de pagina een paar jaar geleden via een berichtje vond. Op internet zag hij verschillende dingen waarvan hij dacht dat het misschien ook wel interessant zou kunnen zijn voor Wij Weidevenners en is toen begonnen met berichtjes te plaatsen, zoals bijvoorbeeld over het inzamelen van  kerstbomen.

Naalden
Een paar jaar heeft hij zo kerstbomen aangeboden gekregen. Hij haalde zoveel op dat er wel 200 kerstbomen in de tuin kwamen te liggen. Sydney: “Er liggen nu nog steeds naalden in de tuin, de hele steeg was bedekt met kerstboomnaalden.”
 Hij heeft dit jaar de kerstbomen overgeslagen, maar wel samen met zijn opa vuurwerk opgehaald. Ook hangt hij in de buurt vogelkastjes op, en houdt de straat netjes door afval te rapen. 
Maar hij is niet alleen bij de wijk betrokken, ook bij het Beusebos. Bij de opruimmiddag in het bos heeft hij meegeholpen en vogelhuisjes, vlinderhuisjes en insectenhotels opgehangen. Hij vind het leuk om buiten bezig te zijn en om dingen zoals vogelhuisjes in elkaar te zetten.

Sydney KerstbomenVuil
Doordat hij zo actief bezig is in de wijk, krijgt hij ook veel leuke reacties van mensen in de buurt die hem herkennen van Facebook. De komende tijd is hij bezig met het Beusebos, en wil hij nog meer vlinderhuisjes maken.  Hij is  bezig een brief aan de gemeente te schrijven over de bosjes voor zijn huis, die er erg  onverzorgd uit zien. Hij wil proberen of er gras, of een speelplek kan komen, zodat het in ieder geval netter en niet zo vies meer is. Hij heeft laatst nog twee volle zakken vuilnis uit de bosjes gehaald.

De redactie van Wijkkrant Weidevenne wenst hem veel succes met zijn activiteiten in de wijk en hoopt dat hij er nog lang mee doorgaat.

2 comments

  1. Ingeborg schreef:

    Wow Sydney, wat ben jij goed bezig! Complimenten. De meeste volwassenen kunnen veel van jou leren 🙂

  2. Eric Kooijman schreef:

    Ik ben erg blij om Sydney als ‘vriend van het Beusebos’ te hebben. Hij heeft zoveel goede ideeën, daar word ik heel vrolijk van! Samen staan we sterk en samen maken we van onze wijk een (nog) mooiere plek! Daar geloof ik in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *