De redactie wenst alle bewoners fijne feestdagen

21/12/2020

Het jaar 2020 is bijna voorbij en de redactie van weidevenner.nl kijkt terug op het afgelopen nieuwsjaar. We werden dit jaar geholpen door stagiaire Iris Jonker die met haar verfrissende blik ons team heeft versterkt. De redactie is gewapend met microfoon, film- en fotocamera en pen en papier regelmatig in, rond en buiten Weidevenne op pad geweest. Wijkmanager Michael Lanting werkte dit jaar grotendeels vanuit huis, maar kwam naar Weidevenne voor een miniview op locatie. 

Rina Edel †

We deden onder andere verslag over Kop West, waar veel te zien en te horen is. Problemen met balkons die gestut moeten worden en veel eerste palen voor de bouw van nieuwe woningen. Hop Weidevenne kreeg helaas het droevige bericht dat Rina Edel, zeer enthousiast lid van deze bewonersgroep, was overleden. De uitgewerkte plannen voor een Hop werden besproken in de Raad.

Guus Gans
Er was ook vrolijk nieuws; Contactclown Flo lapte op bijzonder wijze de ramen bij ouderen in Zuidland Weidevenne, geheel Coronaproof. Redactielid Piet Jonker werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, als waardering voor zijn jarenlange inzet om het nieuws bij de bewoners thuis te brengen. Kritische woorden waren er uiteraard weer van de altijd Boze Buurman en dan was er de raadselachtige verdwijning van Guus Gans in de regelmatige Terugblikken in de historie van de Purmerend.

Alex Vallentgoed

Alex Vallentgoed vertelde over zijn boek De mummie van Purmerend op de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat en mede door het mooie weer kwamen gevaarlijke situaties met (te)hard varen in Weidevenne in het nieuws.

De redactie van weidevenner.nl gaat nog steeds met veel plezier en enthousiasme op pad in, om en buiten de wijk en ook komend jaar zullen we hier weer verslag van doen. In 2021 zullen we opnieuw klaar staan met nieuws voor en door bewoners van Weidevenne, Kop West en Centrum.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en aarzel niet om ons te benaderen over zaken die bewoners aangaan. Mail naar: redactieweidevenner@gmail.com .

Piet, Iris en Conny,
redactie weidevenner.nl.

Burgemeester Bijl komt op bezoek

Piet Jonker krijgt een lintje

Contactclown Flo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *