De Roos voorlopig niet in Weidevenne

02/07/2014

pieklocatie NijlstraatOp verzoek van de raadsleden Boer, Verhoogt, Beijert, Van Damme, Alberts, Saaf-Pasteuning, Meijer en Poppelier werd tijdens een extra raadsvergadering op 1 juli het proces rond de vestiging van islamitische basisschool De Roos besproken. De laatste ontwikkelingen van de huisvesting van de school en de communicatie hierover naar omwonenden waren aanleiding voor deze raadsleden om hun mening hierover in de raad te bespreken en het college van B en W hierover kritische vragen te stellen.

In de vergadering lichtte wethouder Edwin Voorbij, portefeuillehouder onderwijshuisvesting, de laatste stand van zaken rondom de komst van de islamitische basisschool toe. Hierbij gaf hij ook toe dat dit proces tot op heden absoluut geen schoonheidsprijs verdient, hij hier van heeft geleerd en deze ervaring als leermoment mee zal nemen.

Een onderzoek naar de verkeersdrukte in Weidevenne zal uitwijzen of de basisschool De Roos wel of niet vanaf augustus 2015 kan worden gehuisvest in de Nijlstraat, in het bijgebouw van Brede School de Kraal. Tegelijkertijd worden alternatieve locaties voor de school onderzocht, waarbij als eerste wordt gekeken naar een locatie ten zuiden van het Noordhollands Kanaal. Het gaat dan om de Kop van West, Hazepolder en Weidevenne.

Om zowel het onderzoek als de inventarisatie zorgvuldig te kunnen doen, start de basisschool het eerste schooljaar in een tijdelijke locatie in het gebouw aan Koggenland 90 in de wijk Purmer-Zuid. Dit gebouw komt beschikbaar omdat basisschool Het Baken terug gaat naar de eigen locatie  aan het Grevelingenmeer.

De meeste fracties gaven in de loop van de avond aan er vertrouwen in te hebben dat het college het signaal van de raad oppakt en te zijner tijd de resultaten van de inventarisatie en het onderzoek terugkoppelt aan de raad. Een door Leefbaar Purmerend, Trots, LVD ingediende en door GroenLinks ondersteunde motie van treurnis over de handelwijze van het college van B en W kreeg dan ook geen steun van de overige fracties.

bron: Gemeente Purmerend

 

 

1 comments

  1. H Jacobs schreef:

    ok, vanwege parkeer overlast, juist, gaan we nu ook de puinhoop bij de marimba en de nieuwe wereld aanpakken om nog maar te zwijgen van de zaterdagse en zondagse parkeerdinvasie van auto’s voor de fc purmerend ? of schiet ik nu door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *