Deel Melkweg afgesloten vanaf maandag 21 oktober

14/10/2019

In de herfstvakantie wordt gestart met de werkzaamheden voor een nieuwe brug naar Wales (appartementen VenneStaete I, II en III). Tijdens deze werkzaamheden wordt ook de inrichting van de openbare ruimte afgemaakt. Fietsers worden omgeleid vanaf de Kanaaldijk via de Wolgalaan, Donaulaan, Loirestraat en vice versa. VenneStaete en Het Plankier zijn geheel afgesloten voor verkeer, behalve voor voetgangers. De parkeerplaatsen voor Het Plankier zijn niet bereikbaar tijdens de werkzaamheden. Het advies voor ouders en leerlingen is om met de fiets te komen en anders het principe van kiss-and-ride te hanteren.

De busjes voor Het Plankier kunnen twee keer per dag – in de ochtend en middag – gebruikmaken van een inrit vanaf de Genuahaven naar de Melkweg. De Melkweg is op dat gedeelte afgesloten voor fietsverkeer. Bij de voetgangersbrug naar Het Plankier worden tijdelijke parkeerplaatsen (laden/lossen) gerealiseerd voor de busjes. In de buurt kan gratis worden geparkeerd.

Hulpdiensten
De omleiding duurt tot ongeveer maart 2020. De werkzaamheden vinden overdag plaats en kunnen hinder veroorzaken, vooral op het gebied van geluidsoverlast, parkeren en bereikbaarheid. Daarvoor wordt begrip gevraagd. Hulpdiensten, zoals politie, brandweer en ambulances zijn op de hoogte van deze werkzaamheden en alle gebouwen blijven voor deze diensten bereikbaar.

Vragen
Op 17, 23, 24 en 28 oktober kunnen bewoners vragen stellen in Grand Café Heel Europa  van 9:00 – 10:00 uur.  Daarna is informatie te verkrijgen bij de keet op Kop West of via Omgevingsmanagement@purmerend.nl onder vermelding Wales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *