Deelnemers genoten van Life Goals voetbaltoernooi

27/05/2022

Vrijdag 20 mei speelden elf Life Goals teams op het terrein van FC Purmerend een voetbaltoernooi. De teams kwamen uit het hele land en speelden leuke en sportieve wedstrijden. Het team van het Leger des Heils uit Utrecht won het toernooi, Life Goals Purmerend ontving de Fair Play Cup. José van FC Nyma Boys uit Nijmegen werd ‘speler van het toernooi’. Wethouder Sport Mario Hegger opende met een trap tegen de bal het 6×6 voetbaltoernooi.

Het toernooi begon met een gezamenlijke warming-up rond de middenstip van het hoofdveld van FC Purmerend. Daarna speelden de aan elkaar gewaagde teams een sportief 6×6 voetbaltoernooi. Naast een sportief moment is het landelijke voetbaltoernooi voor de voetballers van de  gemengde teams ook plezier, ontmoeting en verbinding. Stichting Life Goals richt zich op mensen die om welke reden dan ook zijn vastgelopen in het leven en ziet sport als een doeltreffend middel voor nieuw perspectief. Dit sluit aan bij de pijlers ‘inclusief sporten’ en ‘positieve sportcultuur’ uit de gemeentelijke sportvisie. 

Elf teams
De elf voetbalteams vertegenwoordigden Amersfoort, Purmerend,  Alkmaar Ontmoet, Werkom Waterland-Zaanstreek, Leger des Heils Hoorn, Leger des Heils Utrecht, FC Nyma Boys uit Nijmegen,  Reakt Hoorn, Purrie (spelers van Clup Welzijn en Handhaving gemeente Purmerend), Nieuwe Purmerenders en sportorganisatie Spurd.

Sport als middel
Life Goals Purmerend organiseert sport- en beweegactiviteiten voor sociaal kwetsbare mensen. Sport is een middel om zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken. Het idee is dat sport en bewegen belangrijk zijn voor iedereen, óók voor mensen die moeite hebben aangesloten te blijven bij de maatschappij of zich niet op hun gemak voelen bij reguliere sport- en beweegaanbieders. Voor hen kan sporten/bewegen in een rustig en veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen.

Begeleiding
Het wekelijks aanbod sportieve activiteiten van Life Goals in Purmerend bestaat uit sport & spel, voetbal, kickboksen en bootcamp. Sporten gebeurt onder begeleiding van opgeleide Maatschappelijke Sportcoaches. Zij zijn met hun betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid bepalend voor het succes van het programma. Zij coachen niet om het winnen, maar hebben vooral oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Het aanbod Life Goals activiteiten met tijden en locaties in Purmerend staat op www.spurd.nl/life-goals-purmerend.

Onderdeel van het toernooi was een gesprek over gezondheid en eten. Voor de voetballers was er gratis fruit, koffie, thee en lunch. Het 6×6 voetbaltoernooi is mede mogelijk geweest door de inzet van vrijwilligers, waaronder die van de sportkantine van FC Purmerend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *