Diamanten huwelijk Jan en Henny Huijbregts

06/08/2019

Op dinsdag 6 augustus kwam locoburgemeester Harry Rotgans met een grote bos bloemen op felicitatiebezoek bij Jan en Henny Huijbregts, ter gelegenheid van hun zestigjarig huwelijk. Jan (81) is geboren en getogen in Purmerend en Henny (78) komt oorspronkelijk uit Enkhuizen. Ze ontmoetten elkaar op de kermis in Bovenkarspel tijdens een dansavond. Ze werden meteen verliefd op elkaar en een half jaar later stapten ze in het huwelijksbootje.

Bekend gezicht
Jan werkte bijna dertig jaar als elektricien bij Radio Zijp in de Hoogstraat en kwam bij veel Purmerenders thuis als er iets mis was met de elektriciteit of iets moest worden aangelegd. Daardoor was hij een bekend gezicht in de stad en wist iedereen hem te vinden voor een ‘klussie’ met een stekker of een stopcontact. Later heeft Jan gewerkt bij Bosma en Bronkhorst in Zaandam. Henny zorgde voor het huishouden en de kinderen.

Radio Zijp 1953

Grote hoogte
De eerste woning was in het hofje aan de Westerstraat in de oude voormalige boerderij, later onderkomen van ‘Stoet’ Jan Bakker. In de loop der jaren zijn ze verschillende keren verhuist en wonen nu gelijkvloers ’op grote hoogte’. Jan en Henny kregen twee zoons en zijn grootouders van drie kleinkinderen.

Cran Canaria
In zijn vrije tijd fietst Jan graag, maar hij bemoeit zich ook met het elektrabedrijf van zijn zoon. Henny is graag creatief bezig met onder andere handwerken. De favoriete vakantiebestemming is Gran Canaria, maar ook met de bus en vouwwagen zijn ze Nederland en Europa doorgereisd.
Het feest wordt gevierd met een uitgebreid diner voor vrienden en familie. De redactie van weidevenner.nl feliciteert het paar en wenst ze nog vele mooie dagen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *