Dirk en Rina vieren briljanten huwelijksfeest

03/04/2024

Vijfenzestig jaar geleden op 27 maart 1959, het jaar dat Teddy Scholten het Eurovisiesongfestival wint met ‘Een beetje’, koningin Juliana 50 jaar wordt, de modepop Barbie wordt geïntroduceerd en Dries Roelvink geboren wordt, stappen Dirk Geldhoff en Rina Bertelkamp in het huwelijksbootje. Vijfenzestig jaar later komt locoburgemeester Natalie Saaf met een mooi boeket het bruidspaar feliciteren met hun briljanten huwelijken. Het 65-jarige jubileum wordt gevierd met een gezellige bijeenkomst met naaste familie bij restaurant Spijkerman.

Dirk en Rina leren elkaar kennen op de kermis in de Jordaan. Dirk is daar met een vriend en Rina met een vriendin en bij de draaimolen en de schommelschuitjes schiet Amor zijn pijlen af op het stel. Ze komen te wonen op de plek van De Nederlandse Bank. Omdat hun woning moet worden gesloopt, komen ze in aanmerking voor een huis in Oud-West.

Dikke buik
Dirk en Rina krijgen twee dochters, de eerste is ‘een moetje’,’want dat gaat in die tijd zo’ vertelt Rina, ‘je gaat trouwen om een huis te krijgen of als je in militaire dienst gaat om meer te verdienen.” Dirk werkt samen met zijn vader bij het leggen van spoorrails, maar zijn laatste werk is verhuizer, toen nog met ‘touw en blok’. Aan veel huizen in Amsterdam zijn de hijshaken aan de gevels nog te zien.  Rina werkt in haar jonge jaren als diamantslijper bij Van Moppes en later in de showroom bij Van Amstel Diamant. Rina: “Als ik in verwachting ben, moet ik weg, want een vrouw met een dikke buik tussen al die mannen, dat kan natuurlijk niet.”

Jordaan
Nadat beide dochters naar Purmerend verhuizen, nemen Dirk en Rina afscheid van de grote stad en komen ook naar Purmerend en na 32 jaar bevalt het hun nog steeds. Een beetje heimwee is er wel, maar terug naar de Jordaan hoeft niet meer. “De Jordaan is de Jordaan niet meer, maar ons huis en dat van mijn ouders staan er nog steeds.”

Zonnebloem
Dirk doet in vroeger dagen aan handbal en gaat graag vissen en samen zijn ze lid van dezelfde handbalclub. Tegenwoordig zingen ze regelmatig in het buurthuis en genieten van uitjes met De Zonnebloem. Inmiddels zijn er vier kleinkinderen en ook achterkleinkinderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner