Dit weekend Kunst- en Crearoute

02/06/2011

Kunstenaars uit Weidevenne

Dit jaar wordt op 4 en 5 juni 2011 voor de 10e keer de Kunst- en Crearoute in Purmerend georganiseerd. De deelnemers stellen over alle wijken van Purmerend verspreid hun ateliers open. In Weidevenne doen tien kunstenaars mee. Zij stellen zich hier kort aan u voor zodat u een beetje weet waar zij mee bezig zijn. Maar het leukste is om op 4 of 5 juni tussen 11.00-18.00 uur eens een kijkje bij hen te nemen. U bent van harte welkom. In de volgende wijkkrant Weidevenne is er extra aandacht voor deze kunstenaars in Weidevenne. Eind juni komt hij in de brievenbus.

Voor meer informatie over de totale Kunst- en Crearoute: www.kunstencrearoute.nl of klik op deze link: Kunst en Crearoute Weidevenne 2011 voor de route in pdf met foto’s van de kunstwerken.

Routefolders zijn verkrijgbaar bij de deelnemers, VVV, Café de Hooghe Ghast en Lijstenmakerij ’t Huysche.

De route bestaat voor Weidevenne uit:

Provence 10,  (routenummer 17)

Kees Kasbergen, 0299427823 / www.keeskasbergen.nl

Volgde de opleiding aan de Amsterdamse Vrije Kunst Akademie. Schildert hoofdzakelijk met acryl op papier, maar heeft ook enkele aquarellen gemaakt. Soms werkt hij met gouache of gemengde techniek. Uit zijn werk spreekt een enorme emotionele kracht. Zijn kleurgebruik is heel bijzonder. Inmiddels heeft hij ook etsen op zijn naam staan.

Mieke Boomsma, 0618814894 / miekeboomsma@xs4all.nl

Maakt beelden in steen, zowel figuratief als abstract. Werkt voornamelijk in hardsteen en gebruikt ook diverse letterhaktechnieken.

Marjan van Herwijnen, 0653583937 / www.marjanvanherwijnen.exto.nl

Wordt voornamelijk geïnspireerd door de natuur en menselijke vormen. Het onderwerp moet boeien en meeslepen naar een schilderij vol beweging en passie. Werkt merendeels met acrylverf en houtskool. Opleiding bij de Wackers Academie te Amsterdam. Model/portret schilderijen en fresco’s in opdracht.

Donaulaan 69,  (routenummer 18)

Tini Kenter-Roemer  0299422597 /  www.tinikenter.nl

Na les te hebben gehad bij Wherelant werkt zij nu als zelfstandige keramiste. Haar voorkeur gaat uit naar de menselijke figuur vaak van ingekleurde klei. Maakt alles met de hand, naar eigen ontwerp. Van alles is maar een exemplaar. Ook maakt ze gedraaid werk.

Toendrastraat 21,  (routenummer 19)

Brigitta Hölzel, 0299428961 / Brigitta@holzels.nl / www.holzels.nl

Volgde de opleiding “Creatieve vaardigheden”. Maakt potloodtekeningen van mensen en dieren, soms aan de hand van foto’s. Werkt in opdracht en geeft workshops en kinderfeestjes

Burnousstraat 2,  (routenummer 20)

Ada Aukema, 0640296684 / corada72@versatel.nl / www.ateliercreada.nl

Opgeleid aan de keramische vakopleiding aan de SBB te Gouda. Geeft ook keramiekles, kinderfeestjes en workshops in haar Atelier Creada. Haar credo is: de kracht van de eenvoud van vormen versterkt de realiteit. Inspiratiebronnen zijn de natuur en haar eigen gevoel.

Door de wijze van stoken of glazuren heeft elk werk een eigen karakter. Werkt ook in opdracht (urnen, relatiegeschenken, naambordjes).

Sandvisbaai 3,  (routenummer 21)

Karin Kuik, 0299461912 / www.karinkuik.exto.nl

Is vanaf 2005 actief als beeldhouwer. Heeft o.a. les bij Wherelant. Werkt voornamelijk in speksteen en serpentijn, maar ook in albast, mergel en beton. Maakt vaak stilistisch figuratieve werken, maar gaat steeds meer abstract werken. Toont tijdens de route ook fotoportretten van mensen over de hele wereld.

Vormhuis, Zambezilaan 197,  (routenummer 22)

Sam Bruynzeel, 0614244681  www.hetvormhuis.nl

Maakt o.a. airbrushed schilderijen en metalen sculpturen. Airbrush doet hij al sinds zijn 15e. Zijn grafische en technische achtergrond herken je soms in zijn werken. Zijn stijl kan zeer realistisch, dan weer surrealistisch zijn, maar vaak ook bio-mechanisch.

Heleen Hoes, 0612464224 / www.hetvormhuis.nl

Maakt vooral beelden van keramiek. De werken komen vaak tot stand na een schetsontwerp. Favoriet is het werken met klei, maar ook uit andere materialen en technieken ontstaan soms unica, zoals bijzondere schilderijen. Haar werk omvat diverse stijlen.

Emmy Buys, 0624496494 /www.emmybuys.kunstinzicht.nl

Schildert en maakt beelden in steen. Haar schilderijen worden vaak door lijnen, kleur en vrouwenfiguren bepaald. De kleuren worden gevangen in lijnen. Bij het beeldhouwen heeft zij een passie voor steen (bluerville, albast, serpentijn en marmer). De scherpe en zachte lijnen vormen een harmonie. Het aardse wordt omringd door vorm en kleur.

Routekaart Weidevenne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *