Doek valt voor IBS De Roos

31/05/2018

Opening school Mercuriusweg

In overleg met het Ministerie van Onderwijs heeft het bestuur van Islamitische basisschool De Roos besloten met ingang van het nieuwe schooljaar de deuren te sluiten. De nieuwe school verwacht niet de stichtingsnorm van 315 leerlingen te zullen halen. De school heeft daarvoor tot 1 februari 2019 de tijd. Als de norm niet wordt gehaald stopt de bekostiging vanuit het Rijk. Nu de aanmeldingen voor het komend schooljaar bekend zijn, is duidelijk geworden dat dit aantal niet zal worden bereikt.

Het bestuur van De Roos heeft er voor gekozen het besluit op dit moment te nemen en niet de deadline van de stichtingsnorm af te wachten. Zo hebben ouders nog ruim de gelegenheid om een passende school te vinden voor hun kind. Naar verwachting zal een deel van de ouders ervoor kiezen om de overstap te maken naar de Islamitische basisschool in Zaandam, die onder hetzelfde bestuur valt. Een ander deel zal de keuze laten vallen op een school meer in de buurt. Het gunstige moment van het besluit maakt het ook voor de medewerkers van de school mogelijk om tijdig een andere baan te vinden. Mocht dat niet lukken dan blijven de medewerkers met een vast contract in dienst van de stichting.

pleidooi school Nijlstraat

Groei bleef achter
De school was eerst gepland aan de Nijlstraat, maar dat stuitte op fel verzet van buurtbewoners en uiteindelijk werd onderdak gevonden aan de Mercuriusweg. Na een voortvarende start bleef de verwachtte groei achter. Het bestuur van De Roos heeft onderzocht of door samenwerking met andere schoolbesturen de school in Purmerend gered zou kunnen worden, maar ondanks de welwillendheid van deze besturen bleek dat geen haalbare kaart.

Kinderen De Roos trakteren ouderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner