Doorkijkjes naar het water

10/08/2015

Kopie van DSCN2722Juli 2015: Enkele bewoners van de Aztekenstraat, in kwadrant Amerika, hebben het heft in eigen hand genomen, of anders gezegd de snoeischaar ter hand genomen en in de ondoordringbare en verwilderde groenstrook mooie “doorkijkjes” gemaakt. Een bewoner vertelt:  “Ik heb nu vanuit mijn stoel weer een prachtig uitzicht op het watertje voor ons huis.”

Het voorbeeld werd gevolgd door een aantal buren. Een verbetering, de groenstrook is luchtiger en lichter en ….de zon schijnt er weer doorheen.

Voor meer foto’s kunt u terecht in ons FOTO-ALBUM

4 comments

 1. Van Zanten schreef:

  Geachte redactie,
  Door een collega werd ik gewezen op het Artikel van de bewoners van de Aztekenstraat die het heft in eigen hand hadden genomen en zo maar een heleboel groen hadden weggeknipt om “doorkijkjes” te maken. Het is beslist niet de bedoeling dat bewoners zelf in het groen knippen omdat zij niets kunnen zien. Want wat het volgende zou kunnen zijn kunt u wel raden. Ze halen alles weg en leggen er tegels neer of zoiets. Het had beter geweest dat uw redactie dit artikel niet had geplaatst. Op deze manier geeft u alle bewoners de vrijheid om wild te gaan knippen.

  Van Zanten
  Groenvoorziening

  1. Denise Keizer schreef:

   De redactie geeft weer wat er zich in de wijk afspeelt. Als bewoners hieraan de conclusie verbinden dat zij dit ook mogen doen is dat aan hen.
   Het is aan de gemeente om met deze bewoners in gesprek te gaan hierover.

   Met vriendelijke groet,
   redactie

  2. Jannie van der Ploeg schreef:

   Ik geef graag een reactie op het schrijven van de heer van Zanten

   Geachte heer van Zanten,

   U klinkt niet als iemand die tuiniert. De term “in het groen knippen” lijkt jargon van een kleermaker. Het juiste woord is snoeien. Dat doe je met planten als er sprake is van verwildering en de planten niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Het had (natuurlijk)beter geweest als het groen was onderhouden door de gemeentelijke groenvoorziening. Ik vind uw reactie wat onvriendelijk, tenslotte is u werk bespaard.

   Groet,
   Jannie van der Ploeg, bewoner Aztekenstraat

 2. Truus vd der Weiden schreef:

  Dus als iemand zijn huis in de brand steekt of iemand vermoord, mag dat niet in de krant, omdat de krant dan anderen de vrijheid geeft om hetzelfde te doen. Worden het wel hele kleine kranten. Van Zanten kijkt waarschijnlijk ook niet naar journaals en dergelijke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner