Drama in Zuidoostbeemster

30/01/2019

Amos van den Berg van de Hondenbus, klik op foto voor de video

Maandag 28 januari omstreeks 14:30 uur ging een schuur op het terrein van hondenopvang ‘De Hondenbus’ aan de Oostdijk in Zuidoostbeemster in vlammen op en zijn zes honden levend verbrand. Eigenaar Amos ging ‘s avonds rond 21:30 uur terug naar de plek omdat er nog een hond vermist was. Amos; “Ik moest die hond vinden. Dat beestje kon wel gewond zijn ergens op het terrein.” Na een korte zoekactie trof hij de hond dood aan in de verbrande schuur. Het aantal dode dieren komt hiermee uit op zeven.

Twee medewerkers van de Dierenambulance, die ter plaatste kwamen, hebben het er ook moeilijk mee. Buiten het zicht van de camera zijn ze zwaar aangeslagen en vloeien de tranen. “Wij troffen een verschrikkelijk beeld aan. Eigenaar Amos kwam aanlopen en zag helemaal wit. Toen wisten we meteen hoe laat het was. In eerste instantie hebben we ons ontfermd over de dieren die nog in leven waren. Wij hebben de dode dieren er uit moeten halen en dat doet zeker wat met je.”

Zwarte bladzijde
Pim Langereis van de Dierenambulance geeft aan dat er door de brandweer voor zijn medewerkers en de eigenaren van de honden slachtofferhulp is ingeschakeld. “Het is wel belangrijk dat je met de brandweer kan praten. Mensen klappen uit elkaar van verdriet, als ze behoefte hebben is er door de brandweer slachtofferhulp aangeboden. De eigenaren mogen eventueel hun dieren zien maar wij adviseren dat niet.”  Eigenaar van de hondenopvang Amos staat Regio Purmerend zwaar aangeslagen te woord. “Ik voel mij erg beroerd. Het is een zwarte bladzijde. Met alle hulp en steun probeer ik er snel weer te zijn en er bovenop te komen zodat ik weer iets kan doen voor de honden.”

Foto: Haico Kats  regio11.nl.

Financiële steun
Ook de dierenambulance kan financiële steun gebruiken. Dat kan op rekening NL78 INGB 000 4056 417 ten name van Stichting Dierenambulance Purmerend,. Op deze manier komt het geld rechtstreeks bij de dierenambulance terecht. Van giften aan andere organisaties ontvangt de dierenambulance namelijk niets. Donateur worden kan al voor € 12,50 per jaar.

Bron:  regiopurmerend.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *