Drie winterwandelingen voor zestigplussers

29/11/2023

Donderdagmiddag 14 december is de Kaasmarkt het startpunt van verschillende Spurd-Winterwandelingen voor zestigplussers. Er zijn drie afstanden om te wandelen: 2,5, zes en elf kilometer. De gekozen route kan men individueel of als groepje lopen. Onderweg verzorgen lokale ondernemers koek en (alcoholvrije) zopie. De route van 2,5 kilometer gaat door het versierde centrum van Purmerend en is ook voor wandelaars die afhankelijk zijn van een loophulpmiddel zoals rollator goed te doen. Tijdig aanmelden is wenselijk.

De wandelroutes gaan door bekende en minder bekende delen van Purmerend, de twee langste wandelroutes ook door de Gors, Weidevenne en Kop West. De wandelingen zorgen voor ontmoetingen met andere wandelaars en onderweg zijn er gratis hapje den drankjes van sponsors Spijkerman Eten en Drinken, Vlees & Zo Uw Slager, Peter Smit AGF en Echte Bakkers Harry de Groot. Ook Siem Knol Alstroemeria Kwekerij en gemeente Purmerend maken de Winterwandelingen mogelijk.

Aanmelden
De starttijd van de verschillende wandelingen is tussen 13.00 uur en 14.30 uur. De laatste wandelaars worden terug verwacht rond 16.30 uur terug op de Kaasmarkt. Maximaal 150 zestigplussers kunnen een van de drie routes wandelen, maar vanwege het grote succes van vorige edities adviseert Spurd om snel aan te melden door voor dinsdag 12 december een e-mail te sturen naar info@spurd.nl met vermelding van naam, e-mailadres en de gekozen wandelafstand. Of van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur bellen met 0299 418 100.

De wandelaars ontvangen enkele dagen voor de Winterwandeling via e-mail de starttijd. Bij het startpunt betaalt men per PIN of contant – bij voorkeur gepast – voor deelname € 3,00 en ontvangt dan een uitgeschreven route met plattegrond. Overigens ontvangen ook de begeleiders van wandelaars alle voordelen die deelname biedt. Nadere informatie staat op de website van Spurd.

Voor vragen over de Spurd-Winterwandelingen kan men een e-mail sturen naar info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur bellen met 0299-418 100.

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *