Driedelig feest bij De Meander

27/09/2022

Bij De Meander in Weidevenne is het feest. Niet zomaar feest, maar driedubbel feest. Na lange voorbereiding wordt de jeu de boulesbaan in het parkje achter het gebouw geopend, kunnen bewoners genieten van Burendag en als klap op de vuurpijl bestaat De Meander twintig jaar. Reden genoeg om er een leuk feest van te maken.  Dankzij een gift van het Oranjefonds staan er nu leuke plantenbakken bij de ingang en een draaiorgel opent ’s morgens de festiviteiten.

‘Eindelijk een jeu de boulesbaan’, vertelt Patricia van de activiteitencommissie opgelucht. “Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. In maart namen we contact op met wijkmanager Michael Lanting en kregen het advies om alle bewoners hun mening te vragen om zo eventuele hobbels glad te strijken.” Nu de baan er ligt wordt er nog een groenplan uitgewerkt en krijgt de speeltuin binnenkort een face lift.

Aangewezen
Vrijdagmiddag opent bewoner Cor na de toespraak van Paricia onder grote belangstelling de baan met een ferme gooi en al snel rollen de ballen over de baan. Op de vraag of Cor de opening mag verrichten vanwege zijn uitmuntende gooitechniek antwoord hij lachend ‘nou nee, ik ben eigenlijk gewoon aangewezen. Ik heb tijdens vakantie in Frankrijk wel regelmatig naar jeu de boules gekeken en waarschijnlijk is het net als bij voetbal, als je vaak naar wedstrijden kijkt, denkt men al snel dat je er ook verstand van hebt.”

Onzichtbaar
De spelers en toeschouwers worden goed verzorgd met een drankje en haring. Een bewoonster die haar hele leven nog nooit zoute haring heeft gegeten, raakt na een voorzichtig proefhapje ter plekke verslaafd aan de zilte versnapering. Naast alle plezier komt er toch nog een probleempje tevoorschijn: het kleine balletje (cochonnet) heeft dezelfde kleur als de baan en is voor sommige spelers vrijwel onzichtbaar. De oplossing ligt echter voor de hand; een mooi klusje voor de schilderactiviteit in De Meander.

Geslaagd
De volgende dag wordt Burendag gecombineerd met de viering van het 20-jarig bestaan van De Meander. Een groot terras in de binnenruimte, koffie, drankjes en muziek. De zanger zorgt voor een gezellige sfeer en al snel gaan voorzichtig de beentjes van de vloer. Tot slot lekker eten en daarna kunnen bewoners en de activiteiten- en bewonerscommissie terugzien op een geslaagd driedelig feest.

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner