Driemteam Weidevenne beklimt Alp d´HuZes

17/02/2014

Op de achtergrond rechts: Rick met naast hem zijn zoon Senna en op de voorgrond, tweede van links: Franciska

De broer van Franciska Paschedag (beiden wonend in Weidevenne) beklom verleden jaar voor het eerst de Alp d´HuZes op zijn fiets. Dit jaar gaat hij het op 5 juni weer proberen, maar nu niet alleen. Samen met zijn zoon Senna van zes, zwager Peter en neef Yuri gaat hij dit jaar weer de uitdaging aan. Ook zijn zuster is met haar vriendinnen van de partij. Zij fietsen niet maar gaan lopen.

Rick: “Het was mijn eerste keer Alp d’HuZes (AD6). Ik  dacht: drie keer die berg bedwingen, dat lukt mij wel. Dat viel tegen. Mentaal en fysiek is het echt zwaar vooral in bocht negen, toen knakte ik,… emotioneel trok ik het niet meer. Hoe hoger je komt hoe zwaarder het wordt.”

Knokken naar de volgende bocht

Zoals mijn moeder al zei na haar chemokuur:  ”Eerst word je lichamelijk aangevallen en daarna geestelijk. Je moet zo denken: elke bocht is als een chemokuur. In de bocht krijg je de chemo toegediend en daarna moet je keihard knokken naar de volgende bocht in de hoop dat je de top haalt.”

“Mijn moeder heeft de top gehaald!! Ze is  nu twee jaar kankervrij ook dankzij onderzoek en behandelingen die mede gesponsord worden door Alp d’HuZes. Ik ben er trots op om te zeggen dat ik dit jaar weer ga meedoen.  Ik wil die berg drie keer bedwingen, bevechten en door het stof gaan om te strijden tegen kanker! Vorig jaar niet gelukt,.. maar nu weet ik wat me te wachten staat.”

Dilemma

Op een avond ontving Franciska een WhatsApp: “Sis wil je nog meedoen met de AD6?  Je mag ook wandelen hoor!“  “Ik was meteen enthousiast maar ook realistisch. Red ik dat wel, al na een half jaar training de berg op? Uiteindelijk heb ik na een nachtje slapen ‘ja’ gezegd. Maar ik wilde niet alleen lopen. Ik heb aan mijn vriendinnen, waarmee ik een weekje naar Portugal zou gaan, gevraagd of we Portugal (een week eten, drank en luieren) wilden inruilen voor AD6? Na kort beraad hebben 4 van de 5 ja gezegd.”

Rick heeft hij zich weer ingeschreven maar nu met een team. Nu gaan dus vier mannen de berg op de fiets beklimmen en een team van vier vrouwen gaat wandelend de berg op. Senna mag vanwege zijn leeftijd van zes jaar maar één keer omhoog. De volwassenen fietsen/lopen veertien kilometer per keer eenentwintig bochten waarin een stijging van 10%. Ieder van hen heeft familie, vrienden of kennis die kanker hebben gehad of nog hebben. Iedereen loopt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker.

Na de problemen van vorig jaar is de transparantie wat betreft het antistrijkstokbeleid nog groter geworden. Het team heeft er alle vertrouwen in dat het geld dat wordt ingezameld op de juiste plek komt. Wilt u dit team sponsoren door bijvoorbeeld kleding in te leveren, of geld te geven? Kijk op Facebook: Driemteam op weg naar de Alp d´HuZes. In de wijkkrant Weidevenne en op de website zullen we u op de hoogte houden van de vorderingen. De volgende keer maken we kennis met de andere leden van dit Driemteam!

Foto: .

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *