Dringen voor een baan op Banendag

20/10/2017

Het was dringen op donderdag 19 oktober tijdens de door het WerkgeversServicepunt Zaanstreek-Waterland georganiseerde banen- en informatiemarkt in Pop- en Cultuurpodium P3 in Purmerend. Ruim vijftig ondernemers uit de regio stonden klaar om werkzoekenden te ontvangen. Van fastfoodketen tot politie en van zorginstelling tot beveiliging.

De meeste bezoekers wisten al in welke richting ze moesten zoeken en anderen probeerden zoveel mogelijk informatie te verzamelen en te kijken wat er allemaal mogelijk is. Freek: ,,Ik heb nu wel een baan, maar ik zoek eigenlijk iets wat meer bij me past. En als het even kan een vaste aanstelling in plaats van een tijdelijk contract.” Bij sommige werkgevers ontstonden zelfs wachtrijen, waarbij kandidaten hun ervaringen uitwisselden en elkaar tips gaven.

Dichter bij huis 
De werkzoekenden kwamen vooral uit Purmerend en omstreken en, zoals een van de werkgevers vertelde, ‘veel jonge mensen uit Weidevenne die van baan willen veranderen.’
Een van hen vertelde dat het niet zo zeer om het werk gaat, maar ‘vanwege de files wil ik liever een baan dichter bij huis.’ Er waren verschillende workshops en wie nog niet helemaal tevreden was over zijn cv, kon terecht voor advies of een professionele profielfoto. Uiteindelijk hoefde niemand met lege handen naar huis te gaan, want ondanks het digitale tijdperk waarin we nu leven, blijkt de balpen, met de sleutelhanger op een goede tweede plaats, nog steeds het meest populaire ‘weggevertje’ te zijn. Banenjacht maakt hongerig en voor de bezoekers met (lekkere) trek werden poffertjes geserveerd. Gratis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *