Drukke BabyGroenteTas Local Food Festival 2023

09/09/2023

De speelweide van het Leeghwaterbad is woensdag 6 september het domein van kinderen tot vier jaar met (groot)ouders, verzorgers en vrienden. Het veld staat vol met leuke kramen en overal kunnen kinderen en begeleiders deelnemen aan leuke activiteiten. De drukte is goed te merken bij de (gratis) koffiekar, waar sprake is van een heuse file en de kinderbadjes zijn de favoriete plekken voor de kleintjes. Voor fruit en lekker water zorgen leerlingen van Vonk Purmerend (voormalig Clusius College). 

Het is gezellig druk ‘het lijkt hier wel een babyboom’ volgens een van de bezoekers, en iedereen vermaakt zich prima. Heel veel gezonde informatie voor de ouders en veel vermaak en de kleintjes kunnen ook kennis maken met verschillende soorten gezond voedsel met nadruk op groente uit de buurt. Zij kunnen zo in een gezellige sfeer lokale producten proeven. Met de inhoud van de gratis BabyGroenteTas leren baby’s door jong te proeven hoe lekker groente uit de buurt is.

Loterij
Wethouder Gezondheidszorg Harry Rotgans verricht om 12.00 uur de trekking voor de loterij, waarbij twee grote kratten met gezonde groente zijn te winnen. Een van de prijswinnaars, Dylan van den Berg is helaas al vertrokken, maar als de ouders even contact opnemen met Spurd, komt het in orde en kan Dylan ook genieten van een paar gezonde maaltijden. Een bijzondere activiteit is ‘kinderkledingruil’. Ouders nemen gebruikte kinderkleding mee naar het festival en kunnen een paar gratis kledingstukken ‘shoppen’, ook wie niets meeneemt mag iets uitzoeken. 

Lokaal voedsel
De gemeente Purmerend en Spurd willen ouders en anderen door voorlichting te geven op deze manier laten kennismaken met duurzaam en lokaal voedsel. Wethouder Harry Rotgans: “Het belang van gezond voedsel is in het algemeen groot en nog groter voor baby’s. Lokaal en gezond voedsel eten kan goed in onze regio, want in Noord-Holland telen tuinbouwers lekkere groenten en fruit.”

Wie wil bijdragen aan een betere wereld door meer lokaal voedsel te eten kan boerderijwinkels bezoeken of een lokaal groentepakket bestellen. Tips staan op www.lekkerder.nl, www.debeemsterling.com of www.proevkantoor.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *