Duizend euro voor Jeugdfonds Sport & Cultuur

23/10/2019

Woensdag 23 oktober kregen wethouder Mario Hegger en Melissa Rotteveel,bestuurslid van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland, een cheque van duizend euro aangeboden door vier Purmerendse ondernemers: Constructiever (adviesbureau bouwmanagement), Deitmers (mannenmode), Slagerij Walter Brouwer en Simpel Makelaars Zij hebben de handen ineen geslagen omdat ze het belangrijk vinden alle kinderen in Purmerend de mogelijkheid moeten hebben om te kunnen sporten of een muziekinstrument te kunnen bespelen.

De ondernemers: “Van sporten word je blij, actief en sociaal, en het is ook nog eens goed voor je lijf. Wanneer je uit een gezin komt waar het geld elke week moet worden geteld om te kijken of de boodschappen nog kunnen worden betaald, dan weet je als kind dat bepaalde sporten te duur zijn en aan muziekles wordt dan ook niet gedacht. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zich kan ontwikkelen: of dat op het voetbalveld is of in de muziekschool. Het moet niet uitmaken waar je wieg staat.”

Jeugdfonds Sport & Cultuur Purmerend
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les. Voor sport is dit maximaal van € 350 per kind en voor cultuur is dit maximaal € 425. Dit is inclusief eventueel benodigde attributen, zoals sportkleding, balletschoenen of een instrument.

Maatschappelijk ondernemen
Wethouder Hegger: “In 2018 zijn er 568 aanvragen toegekend voor een totaalbedrag van € 150.000,- en in 2019 tot en met het derde kwartaal 440 aanvragen voor een totaalbedrag van Є 130.000,-. Zeventig voor Cultuur en 370 voor Sport. De gemeente noemt dit maatschappelijk ondernemen en vindt het belangrijk dat het gebeurt.”

Meer informatie is te vinden via: www.purmerend.nl/jeugdfonds-sport-cultuur of via www.jeugdfondssportencultuur.nl/noordholland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *