EBS komt met Bizzliner

05/12/2011

foto: Conny Dijkstra ©

Met de komst van EBS (Egged Bus Services) op 11 december zal de Qliner veranderen in Bizzliner. Op de Bizzliner is hetzelfde verhoogde tarief als op de Qliner van toepassing. De huidige lijnen naar Amsterdam gaan onder het R-net vallen en zijn te herkennen aan spiksplinternieuwe roodgrijze bussen en een 300-nummer. R-net is een samenwerkingsverband tussen alle openbaar vervoerbedrijven en overheden in de regio. Doordat deze bussen doorgaans voorrang krijgen en grotendeels over speciale busbanen en soms vluchtstroken mogen rijden, bieden ze een betrouwbare reistijd.

Weidevenne

Lijn 375 wordt veel gebruikt door reizigers die van Weidevenne naar Amsterdam Zuidoost en vice versa reizen. Doordat er extra bussen in de spits rijden zal het probleem dat er geen bus 375 rijdt tussen 07.00 en 08.00 uur worden opgelost. Dit was een bron van irritatie. Kijk onderaan dit artikel voor de juiste haltetijden van lijn 375.

Andere wijzigingen

 • Lijn 108 wordt lijn 308
 • Er komt een nieuwe lijn 374 tussen Tramplein, via Weidevenne naar Amsterdam Riekerpolder. Deze lijn is een Bizzliner. Lijn 375 blijft lijn 375.
 • In de morgen is er een scholenrit (608) met vertrek om 07.40 vanaf Vuurtorengracht.
 • Lijn 93 gaat verder onder lijnnummer 124. Om de reistijd te versnellen rijdt lijn 124 in Amsterdam Noord via de A10 in plaats van de IJdoornlaan.
 • De nachtritten van lijn 200 worden overgenomen door lijnnummer N01. Lijn N01 rijdt voortaan ook van zondagnacht t/m donderdagnacht. In de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag  is er een aangepaste dienstregeling met extra late ritten.

Naast deze wijzigingen zal het vanaf januari mogelijk zijn om draadloos te internetten op de zevenenveertig Bizzliners van EBS. De bussen zijn ingericht als zogeheten ‘hotspots’ en hebben stoelen met leren bekleding en zijn voorzien van een rolstoellift. Waterland is de eerste Nederlandse regio waar EBS actief wordt. Het vervoersbedrijf is in 2010 opgericht en onderdeel van de Egged Group uit Israël. Egged is met vijfduizend bussen een van de grootste busbedrijven ter wereld.

Vraag twee gratis kaartjes aan

Als welkomstactie kunnen alle bewoners in de regio Waterland eenmalig per adres twee gratis Dagkaarten aanvragen. Vul uw gegevens in en de Dagkaarten worden per post naar u verzonden. Voor meer informatie over reistijden en bussen kijk op www.ebs-ov.nl

 

 

 

 

 

 

5 comments

 1. ben van braakel schreef:

  Egged is één van de bedrijven die profiteert van de bezetting door israel van Palestijnse gebieden. Zo voert Egged een aantal busdiensten uit tussen de illegale nederzettingen. Door EBS in waterland een concessie te geven betalen we de komende jaren mee aan het handhaven van de bezetting en overtreding van internationaal recht. Mij krijg je die bus niet in.

 2. Hans Brinkers schreef:

  @ ben van braakel

  Maar ondertussen wel bij Shell/BP/TamOil je autotje vol gooien zeker?

 3. Bram schreef:

  Even los van de vermeende indirecte betrokkenheid van diverse multinationals bij afkeurenswaardige mensenrechtensituaties, de dienstregeling is behoorlijk aangepast. Het zal wennen zijn en ik ben benieuwd naar de kwaliteit van de bussen. De Rode R-Net bussen met gratis internet en de allure van een touringcar zien er in ieder geval veelbelovend uit.

 4. Gert schreef:

  Wel jammer dat de 108 niet meer stopt op de weidevennebrug. Ik woon in de Weidevenne, maar gezien het omrijden van de 108 fiets ik altijd naar de brug.

 5. Harry schreef:

  De bizzliner wordt veel gebruikt door mensen die in Amsterdam Zuidoost werken….Klopt !! Maar hij stopt niet meer op de Foppingadreef ! De halte waar de meeste mensen moeten zijn. Nu in het donker een end door de Bijlmer lopen. Bedankt EBS !!

  En zorg dat alle deuren werken aub ! Zsm de halte Foppingadreef terug. Geef antwoord op contactformulieren en emails hieromtrent !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *