Een buitengewone verrassing

31/03/2014

Ed van Rhoon met zijn familie en wethouder Geoffry Nijenhuis

Vrijdag 28 maart 2014. De stedelijke kerngroep heeft een buitengewone vergadering in Triton. Tijdens deze vergadering nemen we afscheid van Ed van Rhoon, die na meer dan 15 jaar de wijkkerngroep Overwhere gaat verlaten. Ook bij de wijkkrant Overwhere heeft Ed vele jaren als redactielid actief zijn steentje bijgedragen.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Na de mededelingen geeft Ber de Lange een diapresentatie over de ontwikkeling van Purmerend en met name van Overwhere, waar Ed voorzitter was van de wijkkerngroep. Sinds een paar jaar maakt hij ook deel uit van het Dagelijks Bestuur van de stedelijke kerngroep. Na de diapresentatie komt locoburgemeester Geoffry Nijenhuis “onverwacht” de zaal in. Ed kijkt zeer verbaasd en even later komt ook nog zijn familie binnen. Nu is er zelfs verbijstering te zien bij Ed.

Zijne Koninklijke Hoogheid

De loco burgemeester begint met de woorden: ”Het heeft Zijne Majesteit behaagd…….” en Ed krijgt een Koninklijke onderscheiding opgespeld met bijbehorende toespraak. Daarna bedankt de voorzitter Ed voor alle bewezen diensten en krijgt hij een tablet cadeau van de gezamenlijke wijkkerngroepen van Purmerend. Hierna is het woord aan Ed en hij bedankt iedereen voor deze totaal onverwachte feestelijke gebeurtenis.

Er wordt door Ed en oud-collega’s onder het genot van een hapje en een drankje nog lang nagepraat over zijn werk als voorzitter en de onverwachte ontknoping van deze avond.

Ed van Rhoon met de leden van de stedelijke kerngroep

1 comments

  1. kees kasbergen schreef:

    de koning wordt niet aangesproken met zijne koninklijke hoogheid maar zijne majesteit; als prins was hij zijne koninklijke hoogheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner