Een gewaarschuwd mens……………

15/09/2011

Pas op voor autokrakers.

Het afgelopen weekend werden in de regio Noord-Holland Noord 51 auto’s, van verschillende merken, opengebroken. Bij sommigen daarvan ontdekte de politie braakschade en bij anderen was dit niet zichtbaar. De dieven namen vooral airbags en inbouw navigatiesystemen mee.

De kans bestaat dat deze krakers ook van plan zijn om in de regio Zaanstreek-Waterland te gaan toeslaan. Het gaat vermoedelijk om groepjes criminelen uit Oost-Europa die gespecialiseerd zijn in een of meerdere soorten delicten: ook wel genoemd het mobiel banditisme. De politie surveilleert regelmatig, gaat langs hotspots en houdt de omgeving van in- en uitvalswegen in de gaten. Maar autokrakers gaan razendsnel te werk dus roept de politie bewoners op om extra alert te zijn.

Mocht u personen zien in uw buurt die zich opvallend ophouden, ziet u een verdacht voertuig langskomen met buitenlands kenteken of hoort u ’s nachts een autoalarm afgaan en vertrouwt u het niet, neemt u dan contact op met de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844.

Waardoor vallen autokrakers op?

Krakers gaan vaak eerst op voorverkenning voordat ze toeslaan: ze kijken of er voor hun interessante auto’s geparkeerd staan. Dit is te herkennen aan bepaalde gedragingen:

  • Gluren in een rij auto’s
  • Op de uitkijk staan
  • Een paar keer terugkomen
  • Laag rond een auto hangen
  • Voelen aan de portieren

Bron: Politie Regio Zaanstreek-Waterland,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *