Een verkeerde inschatting?

04/05/2012

De werkzaamheden aan de Laan der Continenten zijn inmiddels in volle gang. De eerste dag was rampzalig voor het verkeer. Omdat de bussluis dicht was kon het verkeer geen kant op.

Er ontstonden lange files vanaf de A7 en ook het verkeer op de Gangeslaan liep helemaal vast. Er werd heel wat getwitterd over en weer en dit had gelukkig effect. De volgende dag werd de bussluis wel opengezet. Waarom dit niet gelijk vanaf het begin gebeurde? De redactie heeft deze vraag neergelegd bij wijkmanager Edwin Färber.

Zijn reactie: “ De verwachting was dat er weinig doorgaand verkeer zou zijn vanwege de meivakantie. Nu bleek dat niet alle scholen gesloten zijn.  Een andere reden voor de extra drukte was dat het Noordeinde in Landsmeer was afgesloten door wegwerkzaamheden.  Vooral werk- en vrachtverkeer met bestemming  Amsterdam koos voor  de route Purmerend. Inmiddels is de  rust weer gekeerd. De werkzaamheden lopen volgens planning. Na tien mei kunnen de Weidevennebewoners weer gebruik maken van de hele Laan der Continenten. De Laan der Continenten is dan voorzien van geluidreducerend asfalt. Het geluid veroorzaakt door verkeer zal dan een stuk minder zijn.”

 

 

 

 

 

6 comments

 1. Aleks schreef:

  De rust is wedergekeerd?!

  Ik heb er anders gisteren nog 20 minuten over gedaan om van de turbo-rotonde tot aan de kruising Azielaan/Gangeslaan te komen!!

 2. moos schreef:

  Je kunt toch op je hollandse klompen aan voelen dat je niet 2 woonwijken via één toegangsweg kunt laten gaan???

  Sorry hoor, maar ik woon al vanaf 1998 in de Weidevenne en de toegangswegen naar de wijken toe blijft een crime…..

  Vorig jaar was er een meisje aangereden op de Zambezilaan, vlak bij de rotonde. Het werd vervolgens een grote puinhoop qua verkeer, want er is geen andere uitweg vanuit deze wijk…..

 3. mau schreef:

  Wat een rust! Wat een rust!

  Althans wanneer de werkzaamheden na 16h gestopt zijn en zelfs dan is deze overlast is een pinut vergeleken bij de overlast die je dagelijks van al het verkeer hebt.

  Het is een verademing om je balkondeur open te kunnen zetten, zonder last te hebben van de herrie van het verkeer van de laan der continenten. En de luxe om s’morgens niet idioot vroeg je bed uit te hoeven om je slaapkamerraam dicht te doen, wanneer het verkeer weer erg vroeg op gang komt. Zal mij benieuwen of dat nieuwe asfalt zoveel minder geluidsoverlast gaat veroorzaken en ik voortaan met mijn raam open kan slapen..

 4. Harry schreef:

  Ten eerste zijn de bussluizen onzin en veroorzaken deze meer verkeer in het ene gedeelte van de wijk en zit de wijk op slot.

  Ten tweede wordt er wederom geroepen dat door het nieuwe asfalt het geluid zal afnemen van het verkeer….Dit is niet waar !! Het geluid van de banden wordt gereduceerd maar het geluid en de geluidsoverlast is afkomstig van het motorgeluid van de auto of motor en het geluid van de uitlaten die rot zijn of zogenaamde sportuitlaten zijn. Daarnaast is de snelheid waarmee wordt gereden op de gehele Laan der Continenten de boosdoener van de geluidsoverlast !! Een 50 km weg waar veel harder wordt gereden en waar niet wordt gehandhaaft. De woningen zijn ook gebouwd op geluid van verkeer dat 50 km per uur rijdt en niet harder. Het nieuwe asfalt zal niks helpen en de ramen kunnen weer dicht !

  1. Amazonelaan bewoner schreef:

   Bussluizen onzin?

   Bij werkzaanheden is het nog verdedigbaar om de doorstoming te verbeteren en chaos te beperken. Maar bij permanente openstelling zal het leefklimaat en de veiligheid op de Amazonelaan sterk verslechteren. Bovendien is de gemeente in dat geval een onbetrouwbare partij want bij aankoop van de woning is immers “beloofd” dat de sluizen dichtblijven.

   Zodra de bussluizen opstaan verandert de Amazonelaan in het verlengstuk van de A7 met als gevolg, onveilige situaties en veel geluidsoverlast.

   De huizen aan het eind van de amazonelaan, bij de bussluis, staan veel dichter op de weg dan bijvoorbeeld de laan der continenten, dit icm met grote verkeersstromen is niet bepaald comfortverhogend. Ramen blijven noodgedwongen dicht!

   Ook werkt het kennelijk therapeutisch voor een aantal bestuuders om eens flink gas te geven waarbij snelheden van 60-70km worden gehaald.

   Nee, laat de bussluizen alstubieft dicht!

   Groet,

   Konrad, bewoner Amazonelaan

   1. Harry schreef:

    Al het verkeer dat tot aan de bussluizen woont, moet over de Amazonelaan richting de snelweg Laan der Continenten. Als ze door de bussluis hadden gekund, dan hoeft het merendeel dus niet over de Amazonelaan richting de Laan der Continenten…..Dat scheelt juist verkeer omdat het door kan rijden. En tja, de bussluis deelt de wijk nu eenmaal in tweeen waardoor het juist meer drukte genereert op de Amazonelaan omdat men maar op 1 manier de wijk uit kan. Dom en niet logisch. Open die bussluis dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *