Eenentwintig woningen in een week

27/11/2019

Huizen bouwen kan heel snel, dat heeft Purmerend nu wel bewezen. In een week tijd zijn er ruim twintig woningen bijgebouwd aan de Kanaaldijk. Het zijn de eerste van zo’n tweehonderd tijdelijke woningen die de gemeente de komende tijd verspreid over de hele stad plaatst om de woningnood te verlichten. Het zijn geen grote woningen, maar met dit initiatief hoopt de gemeente de druk op de woningmarkt wat te verzachten. Maandag 18 november is de eerste unit geplaatst en een week later werd de laatste woning op z’n plaats gezet

Deze tijdelijke woningen zijn volgens wethouder Thijs Kroese nadrukkelijk bestemd voor een kwetsbare groep Purmerenders. “We vinden het heel belangrijk om voor een bepaalde groep mensen die niet aan een woning kunnen komen, een voorziening te treffen door middel van deze tijdelijke woningen.” De woningen blijven in ieder geval tien jaar staan. De zoektocht naar geschikte locaties heeft bijna vier jaar geduurd, maar sneller dan het plaatsen van zoveel woningen in z’n korte tijd is in deze stad nog niet voorgekomen.

Twee jaar
In maart 2018 besloot de gemeenteraad in eigen beheer en op eigen grond tijdelijke woningen te plaatsen en zelf de toewijzing te regelen. De bewoners aan de Kanaaldijk krijgen een huurcontract voor twee jaar. Na die twee jaar wordt bekeken of ze kunnen doorstromen naar een reguliere woning. De woningen moeten nog wel worden afgewerkt, maar de belangstelling is nu al enorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *