Eerste en laatste paal voor Hans Krieger

28/04/2018

Woensdag 25 april was een bijzondere dag voor wethouder Hans Krieger. In zijn functie van wethouder heeft hij vele eerste palen geslagen voor bedrijven en woningen van anderen, maar deze keer was het voor zijn eigen nieuwe woning in appartementencomplex VenneStaete in Weidevenne. Na de toespraken nam de wethouder voor de laatste keer het woord om een aantal mensen in het zonnetje te zetten en de nieuwe medebewoners te overtuigen van de perfecte ligging van het toekomstige complex dat hij bestempelde als ‘een kroon op deze wijk’ en noemde hij terloops ook even de heringerichte Koemarkt, die via de Melkwegbrug eventueel ‘kruipend is te bereiken’.

Fluitje van een cent
Na het officiële gedeelte wandelden de ongeveer honderd genodigden naar de heistelling en werd de enorme heipaal vakkundig door de wethouder de grond ingeslagen. Gezien zijn jarenlange ervaring een fluitje van een cent, maar deze was toch wel heel speciaal. Vooraf hadden Hans en echtgenote Wilma, samen met enkele andere BP’ers (bekende Purmerenders) de paal voorzien van een handtekening en daarmee getekend voor de fundering van een nieuw begin. Na de allerlaatste keer zette wethouder Krieger de bouwhelm af, gingen de witte jas en veiligheidslaarzen uit en werd als bewoner kennis gemaakt met nieuwe buren.

VenneStaete bestaat uit drie appartementengebouwen aan de Kanaaldijk/Melkweg, tegenover Heel Europa. Oplevering is derde kwartaal 2019. Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *