Honderdjarige in Weidevenne

19/02/2012

Mevr. Bunschoten-Kerkhof en burgemeester Don Bijl

Zaterdag 18 februari was het feest in de Brasserie van Zuidland. Mevrouw Bunschoten-Kerkhof vierde haar honderdste verjaardag, samen met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Als verrassing kwam burgemeester Don Bijl haar persoonlijk feliciteren met een bos bloemen. Antje is geboren aan de Noorddijk in Beemster en in 1937 getrouwd met Dirk Bunschoten. Dirk was fruitteler en had een transportbedrijf, samen met zijn broer Jan. Ze kregen twee zoons, Jan en Dirk. Echtgenoot Dirk is veertig jaar geleden overleden. Inmiddels heeft Antje vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Toen ze ruim tachtig jaar was ging ze na een revalidatieperiode wonen in Novawhere en van daaruit naar het Jaap van Praag. Vanwege de renovatie mocht ze kiezen of ze wilde blijven of verhuizen naar Zuidland. Ze koos voor Weidevenne, zodat ze dichter bij de kleinkinderen kan zijn. Vroeger vond ze het heerlijk om te fietsen. Ze houdt van gezelligheid en fietste overal naar toe. Lekker bijkletsen bij kennissen met een bakkie koffie en een sigaretje. Een andere hobby was breien. De kleinkinderen herinneren zich nog de ‘kriebeltruien’ en  voor haar jongste achterkleindochter maakte ze slofjes. Voor een potje klaverjassen was ze altijd te porren en als er dan eens niet werd gewonnen, gaf ze vrolijk de schuld aan de partner. Op honderdjarige leeftijd gaat het helaas allemaal wat minder, maar grapjes maken met de zusters lukt nog prima.

De redactie van de website en de Wijkkrant Weidevenne feliciteert mevrouw Bunschoten-Kerkhof van harte en hoop dat er nog veel honderdjarigen zullen volgen in Weidevenne.

Artikel en foto´s Piet Jonker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *