Eerste palen voor 89 sociale woningen Kop West de grond in

20/12/2020

Eerste palen Pont Neuf

Op Kop West zijn de eerste palen de grond ingegaan voor 89 sociale huurwoningen in appartementengebouw Pont Neuf. Op bouwveld I aan de Wolgalaan heeft woningcorporatie Rochdale het project van Snippe Projecten BV overgenomen en gaat de woningen ook verhuren. Het betreft 89 (dertig procent) sociale huurwoningen die Snippe Projecten BV, zoals     afgesproken, elders moet bouwen omdat dat dit niet mogelijk is bij de nieuwbouw op het voormalig PostNL terrein aan de Hoornselaan/Gedempte Where.

De appartementen in Pont Neuf zijn gegroepeerd rond een semi-open binnentuin met een vijflaags en achtlaags gedeelte. De woningen zijn gemiddeld 45 m2 groot en volgens de woningstichting bij uitstek geschikt voor jongeren en alleenstaande ouderen. Het complex krijgt de naam Pont Neuf, naar een bekende (en oudste) brug over de Seine in Parijs. Naar verwachting staan de woningen begin 2022 op Woningnet. 

Ponte Rialto

Twee fietsen
Voor de buren op bouwveld J zijn de eerste palen geboord voor de bouw van Ponte Rialto, 61 middeldure koopwoningen. Ponte Rialto bestaat uit  één-, twee- en driekamerappartementen van 32 tot 59 m2 met een privé buitenruimte in de vorm van een tuin, ruim balkon of dakterras en een externe berging. Onderin het gebouw zijn in totaal 60 parkeerplaatsen en biedt de fietsenstalling ruimte aan twee fietsen per appartement. Ponte Rialto is vernoemd naar de Rialtobrug (Ponte di Rialto) in Venetië. De oplevering van deze appartementen staat gepland voor medio 2022. In totaal is Kop West dan 287 woningen rijker.

Bouwvak I

Kop West I en J

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *