Eerste wijkschouw Weidevenne geslaagd

04/04/2011

Wijkschouw in de Lotusstraat

Zaterdag 2 april verzamelden de wijkmanager, wijkagent, wijkwethouder, jeugdwerkers en wijkkerngroepleden en medewerkers van vakafdelingen zich bij het Zuidland voor een wijkschouw van deelwijk Azië. Voor dit deel was gekozen omdat dit het oudste deel van de wijk is.

De wijkschouw is een gelegenheid voor de gemeente om in contact te komen met bewoners in hun eigen buurt. Tijdens de route kunnen bewoners suggesties doen en meedenken over oplossingen. Vanuit de gemeente zal in ieder geval op hoofdlijnen gelet worden op veiligheid, onderhoud en sociale zaken. Alle deelnemers waren herkenbaar aan de geel/blauwe hesjes.

Wijkmanager Edwin Färber had de route gekozen langs een aantal aandachtspunten in dit deel van Weidevenne. Op een aantal plekken hadden bewoners zich verzameld om met de groep in gesprek te gaan over de daar heersende problemen. In de Lotusstraat was de straat zelfs afgezet door bewoners omdat men dacht dat de schouw per auto plaats vond. Maar omdat je al wandelend veel meer ziet en het makkelijker is om met elkaar in gesprek te komen was hiervoor gekozen. Al met al duurde de wandeling 2,5 uur maar het mooie weer en de opgedane ervaring werden door alle deelnemers als zeer positief ervaren.

Tijdens de nabespreking aan het einde van de route werd afgesproken dat alle kaarten die waren ingeleverd en ingestuurd door de bewoners  vermeld worden in een rapportage.  Het ligt in de bedoeling dat alle meldingen worden teruggekoppeld. De wijkkerngroep Weidevenne heeft aangegeven hierbij een vinger aan de pols te houden. Wijkwethouder Roald Helm: “Ik heb het gevoel dat het grootste gedeelte van dit deel  van de wijk prima in orde is. Er gaat soms wel wat fout maar over het algemeen heb ik toch de indruk dat er ook veel wel goed is. “

Voor meer foto’s van de wijkschouw klik HIER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *