Einde fileproblemen Weidevenne in zicht?

29/03/2019

Er lijkt eindelijk een oplossing te komen voor de files’s ochtends en ’s avonds in Weidevenne. Uit uitgelekte plannen blijkt dat er al geruime tijd onderzoek wordt gedaan naar een ontsluiting via de Stokkenbrug.  Deze in 2002 geplaatste brug is een ontwerp van bouwkundig ingenieur Jord den Hollander. In eerste instantie zou het een houten brug worden, maar dankzij een bijdrage van de (inmiddels opgeheven) Stichting Weidevenne kon er een duurdere uitvoering gemaakt worden. De brug kreeg een nominatie voor de Nationale Staalprijs 2002.

De brug is ruim honderd meter lang, drie meter breed en bedoeld voor voetgangers, fietsers en brommers. Uit onderzoek is nu gebleken dat de constructie sterk genoeg is om door personenauto’s te worden gebruikt. Gemeente, Provincie en Rijkswaterstaat buigen zich nu over een plan om een afrit te realiseren naar de Zuiderweg, zodat verkeer via die weg, en het viaduct, naar en van de A7 kan rijden. Dit zou alleen mogelijk moeten zijn in de spitsuren en als eenrichtingsverkeer. In de ochtend richting A7 en ’s avonds omgekeerd. Controle via camera’s zou mogelijk zijn.

Fietsstraaat
Er wordt gekeken naar aanpassing van het Evenaarpad tot een fietsstraat (ingericht als fietsroute, maar waarop tevens auto’s zijn toegestaan) met aansluiting op de Amazonelaan. In een later stadium wordt het Evenaarpad mogelijk als fietsstraat (auto’s te gast) doorgetrokken naar het Van Damplein.

Hinder
Begin volgende week komen specialisten van Gemeente, Provincie en Rijkswaterstaat de situatie ter plaatse bekijken en worden metingen verricht. Voetganger, fietsers en brommers kunnen maandag mogelijk enige hinder ondervinden, maar verkeersregelaars zorgen dat doorgang mogelijk blijft.

 

6 comments

 1. A.M Sloot schreef:

  Ik denk dat de bewoners die zicht hebben op de stokkenbrug daar niet zo blij mee zijn dat er auto’s over de stokkenbrug gaan rijden.
  En wat mij ook opviel is dat deze brug niet verlicht i ,mischien dat ze dat met het nieuwe plan meenemen
  En gaan ze dan op het evennaar(fiets)pad rijden??
  Ik had ook vernomen dat ze mischien de bussluizen voor auto verkeer open willen stellen.

 2. Dekker schreef:

  Gewoon die bus sluis opennstellen on de spits tijden dan kan je vanaf 2 kanten de wijk uit..
  Probleem opgelost

 3. Ruud schreef:

  Een hele leuke 1 aprilgrap volgens mij!

 4. Thomas schreef:

  Het is toch bijna 1 april?

 5. Peter Klein schreef:

  Dit bericht lijkt mij 2 dagen te vroeg gepubliceerd…..

 6. Edith schreef:

  1 april kikker in je bil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *