Elf jaar weidevenner.nl

08/12/2021

start website

Op 8 december 2010 verricht burgemeester Don Bijl op het gemeentehuis de officiële start van www.weidevenner.nl. Nu, elf jaar na de start van weidevenner.nl en vier jaar met de huidige redactie, is de website een vaste nieuwsplek geworden voor bewoners van Weidevenne, Kop West, Hazepolder en Centrum. Ook in andere wijken wordt de website bekeken en nieuws van de site wordt regelmatig gedeeld. Naast artikelen en foto’s zijn er regelmatig ook columns op de site te vinden.

De website is opgezet als onderdeel van Wijkkerngroep Weidevenne. Als de wijkkerngroep wordt ontbonden gaan wijkkrant en website zelfstandig verder. Later neemt een nieuwe redactie bestaande uit Piet Jonker en Conny Dijkstra de site over en wordt gekozen voor een bredere opzet met nieuws en wetenswaardigheden, niet alleen uit Weidevenne, maar ook Kop West, Hazepolder (ook Weidevenne) en Centrum.

Miniviews
Artikelen op weidevenner.nl zijn voorzien van meerdere foto’s en geschreven in begrijpelijke taal, veelal met uitgebreide achtergrondinformatie. Naast geschreven nieuws gaan de redactieleden er regelmatig op uit voor zogenoemde Miniviews. Korte video’s, soms op verzoek van bewoners. Goede contacten zijn er ondermeer met de wijkmanager en wijkagent, zodat ook bij problemen goed advies dichtbij is. Elke week wordt een gratis nieuwsbrief verspreid. Aanmelden kan via de site (envelopje rechts boven).

Contact
Wilt u ook iets melden, weet u iets leuks te vertellen of heeft u een leuk idee, laat het weten. Ook aankondigingen worden geplaatst. Artikelen, foto’s, berichten en tips zijn welkom op redactieweidevenner@gmail.com. Heeft u iets te melden, maar kunt u zelf geen verslag of foto maken, laat het weten, de redactie neemt dan contact met u op. Bellen kan ook: 06 487 036 88 of 06 504 200 33.

Wijkkerngroep en redactie bij burgemeester Don Bijl

Burgemeester Don Bijl start het aftellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *