Engelen bestaan wel

09/01/2021

De laatste weken van december betekende voor veel mensen stressen en korte lontjes door corona. Iedereen wil graag bij elkaar op visite gaan om Oud en Nieuw te vieren, maar dat mag helaas niet. Gelukkig waren er wel overal oliebollen te koop, zodat die traditie kon worden voorgezet. Ook in Weidevenne stond de gebruikelijke oliebollenkraan weer strategisch opgesteld, zodat bezoekers van het winkelcentrum makkelijk de traktatie konden aanschaffen. Ook Tini schaarde zich in de oliebollenfile, maar bijna ging het fout.

Dankzij een man met zijn hart op de juiste plaats heeft deze medebewoonster een gelukkig uiteinde gekregen. Tini vertelt wat haar op oudejaarsdag is overkomen. “Op oudejaarsdag stond ik met alleen een pinpas bij de oliebollenkraam in Weidevenne en merkte pas bij het afrekenen dat je alleen contant kon betalen. Pinnen was niet mogelijk. Terwijl ik met de verkoopster in gesprek was hoorde ik een lieve meneer naast me zeggen ‘ik betaal wel voor die mevrouw’.”

Flabbergasted
“Ik zei nog, maar dat kan toch niet, maar meneer antwoordde met,’we moeten elkaar helpen’ en betaalde vervolgens de zes euro voor mijn oliebollen. Ik was helemaal flabbergasted en vergat daardoor te vragen hoe ik hem kon terugbetalen. Dat besefte ik pas toen ik geëmotioneerd thuiskwam. Ik hoop deze meneer nog eens tegen te komen om dat alsnog te doen. Zo zie je maar, engelen bestaan dus wel.”

Gelukkig weet Tini nog wel hoe de meneer eruitziet en zal hem, als ze hem tegenkomt, zeker aanspreken. Maar of dat gaat lukken…?  Engelen kom je niet zo vaak tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *