Enorme overlast in Weidevenne

28/10/2017

foto: Google Maps

Gisteravond (woensdag 25 oktober,) is een feest aan de Suezweg volledig uit de hand gelopen. Een meisje dat alleen thuis was, nodigde een groep vrienden uit voor een avond gezelligheid. Echter raakte een uitnodiging op Snapchat ‘viral’ en bevonden zich al snel ruim honderd mensen binnen en buiten het huis. Scooters reden heen en weer door de straat, er werd geschreeuwd, gescheld, getoeterd en geprovoceerd.

Naast het huis, op de openbare weg, groepeerde zo’n zestig man op luidruchtige wijze met drank, scooters en auto’s. Rond middernacht is de politie, op verzoek van verscheidene bewoners van de Suezweg, voor het eerst ter plaatse gekomen om de gemoederen te sussen. Het duurde niet lang tot er versterking kwam en met vijf (later zes) politiebusjes werd gepoogd de jeugd, waarvan de groep was gegroeid tot ongeveer tweehonderd man, uit de woning en van de straat te verwijderen. Toen na een half uur eindelijk de rust redelijk was wedergekeerd en de politie mondjesmaat wegreed (en ook de moeder van één van de op het feest aanwezige meiden samen met haar dochter in de auto vertrok), besloot een groep vanaf de bushalte Zoeloestraat terug te keren naar de woning van het meisje.

Op de bon
De politie had dit echter in de gaten en heeft gedurende de nacht meerdere malen de jongeren moeten verzoeken te vertrekken. Toen echter rond een uur of half drie de politie de deur van de woning open aantrof en verschillende oproerkraaiers zich in het, donkere, huis hadden verschanst, besloot de politie de woning binnen te gaan. De aanwezige paar meiden en jongens wisten de aanwezige agenten dusdanig te provoceren dat enkele van hen proces verbaal opgelegd hebben gekregen. Ook tegen het minderjarige meisje dat zonder haar ouders in het huis verbleef, is proces-verbaal opgemaakt.

Ingezonden brief van een bewoner
Naam bekend bij de redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *