Erol Savur ‘opgehangen’ in de Purmaryn

22/01/2024

Zaterdag 18 november beginnen 22 kunstenaars in de foyer van theater de Purmaryn aan een portret van Erol Savur,  hoofdpersoon in de zevende editie van Purmerendse Sterren op het doek. Twee maanden later, zaterdag 18 januari, komen de kunstenaars terug in de Purmaryn om de kunstwerken in te leveren. Na enig puzzelen welk werkstuk waar moet komen, hangt Erol uiteindelijk in 22 uitvoeringen  aan de muur in het theater en kan iedereen stemmen op het mooiste portret.

Vanaf zaterdag 20 januari zijn de portretten te zien op de eerste verdieping van theater De Purmaryn. Iedereen kan op de kunstwerken stemmen tot zaterdag 3 februari. Op die dag kiest Erol rond 14.00 zijn favoriete portret uit en wordt de publiekswinnaar bekend gemaakt. Onder de stemmers wordt een Theaterbon verloot. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van De Purmaryn: dinsdag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en tijdens de voorstellingen. De stembiljetten liggen klaar.

Elkaar helpen
Erol Savur is mede-eigenaar van Grieks restaurant Kriti (de naam Kriti is de Griekse benaming voor het eiland Kreta) en initiator van veel acties die hij voor anderen organiseert. Hij start op eigen initiatief de Facebookpagina ‘Handje Helpen Purmerend’, want hij vindt dat elkaar helpen aanstekelijk moet worden en dat het zich als een olievlek moet uitspreiden. “In de toekomst moet het in Purmerend de normaalste zaak van de wereld zijn om elkaar te helpen. Wat voor de een vaak een klein klusje of weinig moeite kost, kan voor de ander veel plezier en gemak betekenen”.

Giraffe
Deze sociale initiatieven zijn voor het Kunstcollectief reden om Erol Savur deze keer te laten portretteren als Purmerendse Ster op het doek. Erol is de organisatie zeer erkentelijk om uitgekozen te zijn. Hij geeft tijdens de start aan zelf niet te kunnen tekenen. “Mijn jongste zoon kan het beter. Ik maak van een giraffe een koe en andersom. Ik vind het heel knap dat kunstenaars in beelden kunnen denken en die dan omzetten in kunst.”

Keus genoeg
Erol wil zich graag laten verrassen door de kunstenaars en heeft geen specifieke voorkeur voor een bepaalde schilderstijl, maar de kleuren zwart, wit en rood spreken hem wel zeer aan. 3 februari wordt duidelijk welk kunstwerk Erol het meest aanspreekt, wie de publiekswinnaar is en wie de Theaterbon wint. Er is keus genoeg, Erol hang in maar liefst 22 uitvoeringen aan de muur in De Purmaryn.   

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *