Estha Meijer exposeert met Kunst in de etalage

10/09/2021

Een aantal werken van de Purmerendse kunstenares Estha Meijer zijn tot 1 oktober 2021 te bekijken in de etalage van de Museumwinkel aan de Peperstraat 35. In Purmerend zijn helaas weinig plekken waar hedendaagse lokale kunstenaars hun werk kunnen tonen aan een breed publiek en daarom stelt het Purmerends Museum de etalageruimte van de Museumwinkel beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend. In de winkel is meer informatie over de exposerende kunstenaar en haar werk te vinden.

 

Estha is autodidact. Ze tekende als kind al veel en toen ze op de middelbare school het vak tekenen en kunstgeschiedenis kon kiezen, was de keuze snel gemaakt. Tijdens de jaren dat haar kinderen klein waren, heeft het tekenen op een laag pitje gestaan. In 1999 volgde ze een aquarelcursus bij Bep van Os, en daar bleef ze 20 jaar. Tussendoor deed ze een keer een cursus modeltekenen bij de zondagsschilders in Amsterdam en een cursus portret/model bij Wherelant.

 

Sterren op het doek

Ze maakt voornamelijk aquarelschilderijen, maar is ook begonnen met pastelkrijt en heeft een paar keer een muurschildering gemaakt met acrylverf. Meestal gebruikt ze foto’s als voorbeeld of inspiratie voor haar schilderijen. Afgelopen voorjaar volgde ze twee keer een workshop portret met pastelkrijt bij Ankie van Lier. Estha Meijer deed ook twee keer mee aan de Purmerendse versie van ‘Sterren op het doek’, ook een activiteit van Kunstcollectief Purmerend. Ze maakt vaak portretten, maar vindt het ook leuk om af en toe een landschap of dieren te schilderen.

 

Om de maand kan een lokale kunstenaar zijn of haar werk in de etalage tonen. Op 1 oktober neemt kunstenaar Rob de Heer het stokje over van Estha Meijer tot 1 november. Hierna is het werk van Judith Musch te bewonderen in de etalage van de Museumwinkel.


 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner