Etos Weidevenne steunt voedselbank

22/12/2021

Chauffeur Henk is vanaf ’s morgens vroeg al op pad om in  Alkmaar en Middenbeemster spullen op te halen voor de voedselbank in Purmerend. Rond 11.00 uur stuurt Henk de vrachtwagen de aanvoerroute van het Van Damplein in. Winkelmanager Kirsten en eigenaresse Souad Habti van Etos Weidevenne staan hem met een blijde glimlach op te wachten met de opbrengst van de actie voor de voedselbank. Het zijn maar liefst twintig kratten vol met onder andere shampoo, douchegel, babydoekjes, luiers, inlegkruisjes, maandverband enzovoort.

Kirsten: ”Bij de kassa staan een aantal artikelen als voorbeeld van wat men kan doneren. De reacties zijn hartverwarmend als we vragen of men iets wil kopen voor de voedselbank. Dit voelde zo fijn, dat we hebben besloten om deze week door te gaan. Nu kunnen bewoners tot de Kerst de voedselbank steunen.”  Niet alleen drogisterijartikelen gaan in de blauwe kratten, een volle spaarkaart levert vijf euro op voor artikelen die klanten kunnen sparen en die worden ook gedoneerd. Er was zelfs een spontane donatie van vijftig euro en er komen klanten met speelgoed en spullen van thuis langs.

Handdoeken
Het idee is zo’n drie jaar geleden ontstaan toen een echtpaar de handdoeken die je kon kopen van één euro door middel van een volle spaarkaart doneerden aan de voedselbank. Etos Weidevenne spaarde voor dat echtpaar alle zegeltjes die niet gebruikt werden door de klanten, zodat zij extra handdoeken konden kopen. Hierdoor is het contact/samenwerking  tussen Etos Weidevenne en de voedselbank gestart. Inmiddels is er twee keer per jaar een campagne, voor de zomervakantie en voor de Kerst.

Fantastisch
Eigenaresse Souad: “Ik wil namens Etos Weidevenne iedereen hartelijk bedanken voor de vele donaties van de bewoners van Weidevenne aan de voedselbank. Ik vind het fantastisch zoveel als zij gedoneerd hebben.”
Wilt u ook een blij kerstgevoel krijgen? Ga dan even langs bij Kirsten, Souad en het team voor een donatie aan de voedselbank. Zij verwelkomen u met een stralende glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *