Expositie beelden en schilderijen van Nell Verbeek en Frans van Vuuren

21/06/2021

Bij Kerkhof-Galerie en Beeldentuin Overweersepolderdijk  is tot en met zondag 11 juli de expositie van beelden van Nell Verbeek en schilderijen van Frans van Vuuren te zien. De beeldentuin is dagelijks geopend van 10:00 – 17:00 uur, de expositie in de kapel op vrijdag t/m zondag van 13:00 – 16:00 uur. De galerie en beeldentuin zijn te vinden op Kerkhof Overweersepolderdijk in Purmerend.  Voor informatie en aankondigingen van exposities: www.kerkhofoverweersepolderdijk.nl. Ook te volgen op Facebook: stichtingkerkhofoverweersepolderdijk.

Nell Verbeek
Een brok steen. Wat volgt is een intuïtief proces: kijken, hakken, heel veel schuren. Stapje voor stapje zet je het materiaal naar je hand. Pas na het in de was zetten geeft de steen zijn prachtige kleuren prijs.

Frans van Vuuren
Vooral gefascineerd tijdens zijn wandelingen door het landschap en het expressionisme laat Van Vuuren zijn kleurrijke schilderijen zien. Van sommige van zijn schilderijen zijn ook kunstdrukken te koop (maximale oplage 15 stuks)

 

 

 

 

 

 

 

 

Langs de Overweersepolderdijk (nummer 24) in Purmerend ligt een schitterend historisch kerkhof dat werd aangelegd in 1875. Hier vonden vele overledenen gedurende een volle eeuw hun laatste rustplaats. Na opening van een nieuw kerkhof, werd dit terrein afgesloten en niet meer gebruikt en raakten de graven en de kapel in verval. Om zo’n prachtige historische locatie niet verloren te laten gaan, werd in 2004 een stichting opgericht die de restauratie ter hand nam. Het resultaat is een unieke sfeervolle locatie waar de nevel van herinnering nog altijd tussen de bomen hangt.

Het voormalige kerkhof biedt thans diverse mogelijkheden voor asbestemming. Daarnaast zal deze plek met zijn bijzondere ambiance gebruikt worden voor passende activiteiten zoals herdenkingen, concerten of tentoonstellingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *