Expositie Lies Reurekas in etalage VVV-Museumwinkel

09/01/2024

Foto: Evert Ruis.

Het is een vertrouwd beeld in de Peperstraat. Elke maand staat een lokale kunstenaar centraal in één van de etalages van de VVV-Museumwinkel in Purmerend. Veel bezoekers en bewoners van de binnenstad hebben de unieke plek voor een mini-expositie ontdekt en komen regelmatig even ‘kunst kijken’ bij de winkel. Van 8 januari tot 5 februari zijn schilderijen van Lies Reurekas, van Kunstcollectief Purmerend, in de etalage te bewonderen en in de winkel is meer informatie beschikbaar.

Lies Reurekas begint rond 1990 met schilderen in het atelier van Albert Splinter in Middenbeemster. De eerste jaren voornamelijk aquarel en later met acrylverf. Voorbeelden zijn meestal eigen foto’s of foto’s van oude stadsgezichten. Veel plezier beleeft ze aan het schilderen van stillevens en bloemen. Haar stijl is impressionistisch en ze vind het belangrijk om sfeer aan te brengen in het schilderij.  Het is voor Lies de tweede keer dat haar werk bij de VVV-Musemwinkel is het zien.

Op de website https://liesreurekas-art.weebly.com/. is een mooi overzicht van haar werken, waaronder mooie oude stadsgezichten van Purmerend, te bewonderen. Lies is te bereiken via liesreurekas@gmail.com. De openingstijden van de VVV- Museumwinkel zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur.

Het Purmerends Museum en Kunstcollectief Purmerend slaan in 2020 de handen ineen en presenteren op 5 augustus 2020 een werk van een lokale kunstenaar in de etalage van de VVV- Museumwinkel. Als eerste kunstenaar is Lies Reurekas aan de beurt met haar schilderij De Doele uit 2019. Directeur Moncef Beekhof: “Een stad die zich cultureel wil profileren moet niet alleen kijken naar de eigen geschiedenis, maar ook naar wat er op dit moment wordt gemaakt. Voor veel kunstenaars is het lastig om zichtbaar te zijn. Met deze samenwerking hopen we daar aan te kunnen bijdragen.”

Lies Reurekas. Oud Purmerend De Where.

Kunstcollectief Purmerend is een stichting, waar tientallen kunstenaars uit Purmerend lid van zijn. Zij organiseren jaarlijks zowel de Kunstroute als de Etalageroute en streeft ernaar om kunstenaars uit de stad een podium te geven en aandacht voor beeldende kunst te stimuleren.

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner