Expositie van Mieke Boomsma etalage VVV-Museumwinkel

13/10/2023

Het is inmiddels een vertrouwd beeld in de Peperstraat. Elke maand staat een lokale kunstenaar centraal in één van de etalages van de VVV-Museumwinkel in Purmerend en veel bezoekers van de binnenstad hebben de unieke plek voor een mini-expositie ontdekt en komen even kijken. Tot 6 november 2023 is werk van Mieke Boomsma te bewonderen en in de winkel is meer informatie beschikbaar. In de etalage zijn een aantal kleine beelden van Mieke te zien.

Mieke Boomsma houdt zich al ruim 20 jaar bezig met beeldhouwen in verschillende vormen. Ze volgde lessen bij diverse beeldhouwers en een steenhouwer. Mieke werkt heel ambachtelijk en bij voorkeur in hardsteen en ze gebruikt bijzondere technieken zoals het letterhakken. Mieke: “Ik vind het fijn om ambachtelijk bezig te zijn met steen en gereedschappen. Het beeldhouwen is zo een mooie tegenhanger van mijn werk in het onderwijs.”

Bij het huis
Mieke maakt zowel figuratieve- als abstracte beelden. Ze had een eigen atelier in Amsterdam, tegenwoordig werkt ze zelfstandig samen met een aantal andere beeldhouwers in een gehuurde ruimte bij Cultuurhuis Whereland. De grote beelden worden meestal in hardsteen gemaakt en de kleinere in zachte steensoorten. In de etalage toont ze een aantal kleine beelden die te maken hebben met de vrouw, ‘maar’ zegt ze ‘ik heb ook grote beelden gemaakt, die zijn lastig te vervoeren en passen niet in de etalage’. Met een lach voegt ze toe ’die laat ik lekker thuis staan, die horen bij het huis’.

De openingstijden van de VVV-Museumwinkel zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00-16.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner