Extra handen nodig in Purmerend

21/06/2013

Beau, 3 jaar, tijdens zijn eerste collecteweek

Zeg Multiple Sclerose (MS) en veel mensen denken aan een rolstoel en een spierziekte. De chronische ziekte, die het zenuwstelsel aantast, komt maar moeilijk van vooroordelen af.

Tijd voor actie, besluit Pamela Zaat van het Nationaal MS Fonds.

In november wordt de MS Collecte met zo’n 27 collectanten in Purmerend georganiseerd. “Wij zijn dolblij met dit aantal collectanten! Maar om bij iedere voordeur aan te bellen, zijn er zeker 335 collectanten nodig”, zegt Pamela Zaat, coördinator bij het MS Fonds.

Pamela is sinds 2006 actief voor het Nationaal MS Fonds en is landelijk verantwoordelijk voor de organisatie van de MS Collecte.

“Als iemand de diagnose MS krijgt, ben je in het begin vooral bang. Veel mensen denken nog dat je dan altijd in een rolstoel komt. De meest voorkomende vorm van MS is “relapsing remitting”, dat betekent dat er wel periodes zijn waarin je minder kunt, maar dat dat ook weer verbetert.”

Pamela is blij met de landelijke inzet van zo’n 11.000 collectanten die hun steentje bijdragen aan de MS Collecte. “De oorzaak van MS is nog steeds onduidelijk. Geld voor voorlichting, ondersteuning van mensen met MS en onderzoek is zo ontzettend belangrijk.”

Extra handen gezocht

“Het Nationaal MS Fonds zoekt hulp in Purmerend. Het zou mooi zijn als we daadwerkelijk bij elke voordeur kunnen aanbellen.“

Aanmelden kan bij Pamela Zaat, pamela@nationaalmsfonds.nl of via 010-5919839

Voor meer informatie: www.nationaalmsfonds.nl

De collecteweek is van 18-23 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *