Feest bij Frans en Els

18/10/2023

Op donderdag 17 oktober 1963, de dag dat de koffie in Nederland duurder wordt en de AOW omhoog gaat, stappen Frans Molenaar en Els van Dijk in het huwelijksbootje. Zestig jaar later komt burgemeester Ellen van Selm op de thee om het diamanten bruidspaar te feliciteren. Jongelui zoeken in die tijd vertier bij dansavonden en Frans en Els komen elkaar tegen bij de dansschool aan de Nes in Amsterdam. Tussen de foxtrots en de walsen door slaat de vonk over.

Na de trouwerij wonen ze een paar jaar op een woonboot aan de Cruquiuskade in Amsterdam, maar in oktober 1966 gaan ze richting Purmerend en dat bevalt zo goed dat ze er nog steeds wonen. Niet verwonderlijk als je woont in een straat waar de zon altijd schijnt.  Ze worden verblijd met een dochter en een zoon en inmiddels ook vier kleinkinderen.

Frans is bankwerker/lasser en werkt bij onder andere NDSM, Stork en HBW. Els werkt in de kinderzorg, peuteropvang en op een kinderdagverblijf. Frans, inmiddels 89 jaar, mag nog graag tuinieren, klussen en sport kijken. Els, 81 jaar, bezoekt graag musea en is gek op wandelen, fietsen en eropuit gaan.

Zestig jaar getrouwd is natuurlijk een goede reden voor een feestje en dat is inmiddels gevierd met een high tea bij Spijkerman met vrienden en familieleden  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *