Feestelijke opening Groengebied Purmerland

13/05/2011

In 2001 is men begonnen met de aanleg van het Groengebied Purmerland. Nu zijn we 10 jaar verder en ligt er een compleet dagrecreatiegebied waar men kan fietsen, wandelen en van de natuur genieten. De laatste fase is nu afgerond en vrijdag 20 mei is de feestelijke opening.

Na de officiële opening is er, tussen 13.00 en 17.00, voor iedereen uur uit de omgeving een feestelijk programma. Voor de kinderen is er een sportinstuif en er zal een demonstratie schapen drijven worden gegeven. Verder zijn er nog andere activiteiten waar men aan kan deelnemen zoals; wandelen door de natuur, fietsen en skaten.

Het Groengebied Purmerland vormt de groene verbinding tussen de recreatiegebieden Purmerbos en het Twiske, en tussen Purmerend en Purmerland. In het gebied zijn verschillende zones, er is een bosrandzone, een open veenweidezone en een natuurzone. Voor de kinderen zijn er klimtoestellen en ze kunnen met schepnetjes waterbeestjes vangen of struinen door de natuur. Het Groengebied is aangelegd in opdracht van Landschap Waterland.

In nauwe samenwerking met de gemeenten Purmerend en Landsmeer en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Landschap Noord-Holland.

Voor meer info kijk op www.landschapwaterland.nl

2 comments

  1. H.P. Goede schreef:

    “Voor de kinderen zijn er klimtoestellen en …..”

    Wat is er voor honden? In het laatste nummer van de wijkkrant staat een kaart van het groengebied, echter geen vermelding van losloopgebieden voor honden. De aanduidingen in het gebied zelf zijn onduidelijk of ontbreken.

    Henk

  2. Gans schreef:

    Kinderen en loslopende honden…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner