Feestelijke opening nieuwe speelplek

05/04/2024

De Vliegende Purmerender, de nieuwe speelboot aan het Weidelandpad, wordt zaterdag 6 april officieel gedoopt. Op de plek van de voormalige grote glijbaan is de boot afgemeerd met daaromheen tal van andere speeltoestellen, waaronder een water- en zandgebeuren. Naast de boot zijn ook schommels geplaatst en de sportievelingen kunnen zich nog steeds uitleven in het Calisthenics Park. Zaterdag 6 april om 12.00 uur zal wethouder Pascal Verkroost de officiële opening van de speelplek voor kinderen van alle leeftijden verrichten.

Tijdens de opening zijn er gratis activiteiten. Kinderen kunnen zich laten schminken en zoeken naar de verborgen schat met een echte schatkaart. Spurd is aanwezig met een springkussen en diverse spelletjes. Ook staat er een poffertjeskraam en een koffiekraam.

Port Saidweg Speelschip

Schipbreuk
2007 wordt een wiebelbrug en houten speelschip geplaatst in het groengebied bij de Port Saidweg. Het schip blijkt een succesvol speelobject en wordt veelvuldig gebruikt. Het speeltoestel wordt regelmatig geïnspecteerd en onderhouden. De bedoeling is om het in 2022 te vernieuwen, maar bij een tussentijdse inspectie blijkt dat het hout van het schip op meerdere plekken verrot is en dat het schip instabiel ligt. Vanwege mogelijk risico voor spelende kinderen wordt het schip verwijderd.

Wethouder Pascal Verkroost

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner